Opera mobil kullanıcıları 200 milyona ulaştı

Opera mobil kullanıcıları 200 milyona ulaştı

Mobil internet kullanımı artıkça mobil cihazlarda internete erişmek için kullanılan araçların da önemi artıyor. Bu alanda Norveçli Opera tarayıcısı belki de en uzun zamandır en çok çabayı gösterenlerden biri. Özellikle transfer edilen verileri sıkıştırarak, kullanıcıların veri transferinden ve zamandan tasarruf etmesi yönündeki başarıları ile akıllara gelen Opera yeni yayınladığı rapora göre tüm bu çalışmaların geri dönüşünü almaya başlamış durumda.

Opera yayınladığı basın bülteni ile aktif mobil kullanıcılarının sayısının 200 milyonu aştığını duyurdu. Opera’nın feature phone’larda kullanılan Opera Mini tarayıcısı bu 200 milyonun büyük kısmına hizmet veriyor. Akıllı telefonlarda kullanılan Opera Mobile ise 17 milyon civarında kullanıcıya sahip.

Son 1 yıl içerisinde kullanıcı sayısı ve kullanım oranları önemli ölçüde artıran Opera’nın asıl güçlendiği bölgeler ise herkesin gözünün üzerinde olduğu gelişmekte olan Afrika ülkeleri.

Söz konusu bölgede özellikle Opera Mini tercih ediliyor. Opera’nın son yayınladığı rakamlara göre Haziran 2012’de Opera Mini ile görüntülenen sayfa sayısı 115 milyara ulaştı. Bu rakam bir yıl önceki aynı aya göre yüzde 55 daha fazla.

Yine aynı anda Opera Mini üzerinden gerçekleşen toplam veri transferi ise 2.015 MB’ı bulmuş durumda. Bir yıl önceye göre yüzde 88 artmış olan bu oran, Opera’nın açıklamasına göre yüzde 90’a varan sıkıştırma oranından sonra oluşan trafik.

Toplam 53 ülkeden gelen verilerin yer aldığı açıklamaya göre son 1 yıl içerisinde Opera ürünlerinin kullanım oranlarının en büyük artış gösterdiği ülke Libya. Zor bir dönem geçirmekte olan Libya’nın ardından ise yine politik olarak sıkıntılı bir süreçten geçen Fildişi Sahili geliyor. Genel toplamda ise en büyük artış oranının Afrika kıtasında oluştuğu gözleniyor.

Afrika bölgesinin öneminden daha önce de bahsetmiştik, ama sanırım bu konuda detaylı bilgi almak isteyenler için en güzel kaynaklardan biri Microsoft’ta Orta Doğu ve Afrika bölgesindeki 79 ülkeden sorumlu Bölge Pazarlama Müdürü Mehmet Nuri Çankaya‘nın Webrazzi TV’de yayınlanan webinarı olacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.