Kupon Kodları: E-ticaret sitelerinin indirim kodları tek adreste

Kupon Kodları: E-ticaret sitelerinin indirim kodları tek adreste

Geçmişten bu yana alışveriş ile adı en çok yanyana gelen şey sanırım 'indirim'dir. Dolayısıyla indirimler üzerine yeni girişimlerin pazara çıkmasını sürpriz olarak görmemek lazım. Kuponkodlari.com da indirimli alışverişin tanıdık bir yüzü olarak kendine yer arıyor.

Onur Özcan tarafından kurulan girişim yabancı örneklerden bildiğimiz tarzda kupon kodları toplayan bir site. Özcan, alan adını 2010'da kaydetmiş ve girişimini e-ticaret pazarının geliştiği bu dönemde hizmete sokmuş.

Kuponnow'ın aksine sadece e-ticaret mağazalarından aldığı indirim kodlarını kullanıcılarla ücretsiz olarak paylaşan Kupon Kodları, bu alanda akla gelen ilk isim olmak için çabalıyor. Şu anda arama motorlarından aylık 10 bin tekil ziyaretçi trafiğine ulaşılmış. Aylık 30 bine yaklaşan sayfa gösterimi var ve ziyaretçilerin yüzde 30'u geri dönüş yapıyor.

Bunlar girişimin istediği noktaya ulaşması için iyi bir gösterge. Çünkü kullanıcıların siteye sadakat gösterdiğine, bu da girişimin işe yaradığına işaret ediyor. Onur Özcan, bu alanda dünyaca popüler Retailmenot.com gibi başarılı bir girişimi örnek alarak da doğru yolda olduklarını gösteriyor.

Girişimin gelir modeli de kupon kodlarının kullanımı üzerinden elde edilen gelir ortaklığına dayanıyor ve Özcan'ın ilettiğine göre kişisel sermayeli bu girişim, şu an kendine yetmeyi başarıyor.

Önemli olan uygulama

Kuponkodlari.com'un Wordpress üzerine kurulduğu, tecrübeli Webrazzi okuyucularının gözünden kaçmayacaktır ama yapılan geliştirmeler (eğer bu bir script değilse) altyapının ne olduğunu arka planda bırakıyor. Zira önemli olan uygulama ve girişim Türkiye'nin önde gelen e-ticaret girişimlerinden indirim kodları almayı başarmış.

Onur Özcan'ın 2009'dan beri Amerika trafikli kupon, yazdırılabilir kupon blogları yönetmesi işe bir başka olumlu yön katıyor. Özcan, "İşin nasıl işlediğini ve kullanıcı psikolojisini iyi biliyorum" diyerek bu girişimin (alan adının da etkisiyle) yakın zamanda oldukça rağbet görebileceği izlenimi veriyor. Zira sistem herhangi bir üyelik vs. istemeden kupon kodlarına erişim sunuyor ve bu alanda kullanıcıların indirim arayışında olduğu bir gerçek.

Sanırım e-ticaretle alakalı bu yeni girişim hakkında yorumlarınızı paylaşmaktan çekinmeyeceksiniz. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.