Foursquare yeni gelir modelini buldu: Sponsorlu Güncellemeler

Foursquare yeni gelir modelini buldu: Sponsorlu Güncellemeler

Foursquare uzun zamandır gündemde olan “gelir modeli” sorununa çözüm getirmek adına en ciddi adımlarından birini atıyor. Foursquare’in tercih ettiği yöntem, Twitter’dakine benzer şekilde sponsorlu güncellemeler olacak.

Lokasyon bazlı servisin kullanıcı sayısının 20 milyona ulaşmasına rağmen bugüne kadar gelir üretmek adına çok ciddi bir adım atmakta zorlanıyordu. Bazı marka ve firmaların promosyonları dışında önemli bir adım atamayan Foursquare, yeni sponsorlu güncellemeler (promoted updates) uygulaması bu durumu değiştirebilecek gibi görünüyor.

Foursquare’ın etkileşim oranı yüksek yapısı sayesinde bu yeni uygulama hem kullanıcılar, hem de reklam verenler için bir hayli ilginç olabilir.

İlk olarak bundan birkaç ay önce üzerinde ciddi anlamda çalışmaya başlanan bu uygulama başlangıçta aralarında Gap, Best Buy ve Hilton gibi önemli markaların bulunduğu 20 civarında marka ile hayata geçirilecek.

Çalışma prensibi kullanıcıların çevrelerini keşfetmek istediklerinde onlara sponsorların sunduğu önerileri aktarmak şeklinde konumlandırılan sponsorlu güncellemeler, reklam verenler için aksiyon başına ödeme (CPA) mantığı ile ücretlendirilecek. Firmalar bu özellik sayesinde tanıtımlarını yapmanın yanı sıra, özel fırsat ve indirimler de sunabiliyor olacaklar.

Firmaların potansiyel müşterilerine ulaşmak için giderek daha sosyal yöntemler aradığı şu dönemde Foursquare’in yeni uygulamasının fazlasıyla ilgi çekme ihtimali var gibi görünüyor. Ama asıl önemli oln Foursquare’in bu yeni yöntemi sunuş biçimi olacak. Eğer kullanıcıları için Foursquare’in oyunlaştırmayı ön plana çıkartan keyifli yapısına uygun bir şekilde adapte edebilirlerse, sponsorlu güncellemeler çok daha büyük açılımlara neden olabilir.

Şu anda Foursquare’de 1 milyon civarında işletme yer alıyor. Bu işletmelerin örneğin kendilerine sunulan bir API üzerinden daha kapsamlı tanıtım çalışmaları yapabilmeleri Foursquare’ı önemli bir pazarlama aracına dönüştürerek, servisin karlılığını ciddi anlamda artırabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.