Windows RT kullanacak tablet markaları belli oldu

Windows RT kullanacak tablet markaları belli oldu

Microsoft'un amiral gemisi Windows işletim sistemlerinin son sürümü Windows 8'in piyasaya çıkmasına sayılı günler kaldı. Windows 8'in tablet bilgisayar için optimize edilmiş Windows RT de son şeklini almaya devam ediyor.

Paylaşılan son bilgilere göre Windows RT işletim sistemini kullanacak tablet bilgisayar üreticileri aşağı yukarı belli. Asus, Lenovo, Toshiba, HP ve Samsung yeni işletim sistemini kullanacak olan ilk büyük markalar. Bu beşli listeye bakıldığında, işletim sisteminin piyasaya sıkı bir giriş yapacağı görülüyor.

Özellikle Samsung'un listede olması bazı dengeleri de değiştirebilir. Çünkü firmanın tablet bilgisayar portföyü ve başarısı hep Android odaklıydı. Samsung, belki de işletim sistemi yüzünden Apple ile sık sık mahkemelik olmasını da göz önünde bulundurarak Windows RT ile portföyünü çeşitlendirmeye karar vermiş görünüyor.

Windows 8 RT'den kısaca bahsetmek istiyoruz. W8 RT sürümlü işletim sistemleri özellikle ARM işlemcili cihazlar için tasarlandı. Bu sürümün en önemli özelliklerinden biri, Microsoft Word, Excel ve PowerPoint gibi ofis uygulamalarının dokunmatik ekran için optimize edilmiş versiyonlarıyla birlikte gelmesi.

Windows 8 RT işletim sistemlerini tablet üreticisi şirketlerin yanı sıra Microsoft kendi markasına ait cihazlarda da kullanacak. Şirketin Haziran ayında tanıttığı Surface adındaki tablet bilgisayarda Windows RT ve Windows 8 Pro işletim sistemleri satılacak.

Windows 8 işletim sistemleri 26 Ekim 2012'de tanıtılacak. Ancak Windows RT işletim sistemli tablet bilgisayarların çıkış tarihi 2013 yılını bulabilir. Berlin'deki IFA Konferansı'nda ve Las Vegas'taki CES Fuar'ında Windows RT'li tabletlerin damgasını vuracağını şimdiden söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.