Windows 8'de sürüm sayısı daha az olacak

Windows meraklılarının heyecanla beklediği Windows 8 son şeklini almaya başladı. Ön izleme sürümüyle halen test edilebilen işletim sisteminin ticari sürüm çeşitlerinin hangileri olacağı da açıklandı.

Microsoft'un resmi blogundan yaptığı açıklamaya göre Windows 8'de üç farklı sürüm olacak. Microsoft bu sürümlere, Windows 8, Windows 8 Pro ve Windows RT olarak karar vermiş durumda. Bu sürümlerden Windows 8 ve Windows 8 Pro x86 Intel tabanını kullanıyor olacak. Her iki sürümde 32 ve 64 bitlik versiyonlar olacak. Bu noktada Windows 8 Pro'nun ortalama kullanıcılar için gerekli olmadığını söylemekte fayda var.

Window 8 Pro, şifreleme, sanallaştırma, bilgisayar yönetimi ve buluttaki servislere direkt bağlantı gibi özelliklere sahip olacak. Microsoft'un blogundan yaptığı açıklamada, W8 Pro'yu teknoloji meraklılarının ve teknik anlamda donanımlı kullanıcıların tercih etmesi tavsiyesinin verildiğini paylaşmak istiyoruz.

Window 8 RT sürümüyse, ARM işlemcili cihazlar için tasarlanmış. Bu sürümün en önemli özelliklerinden biri, Microsoft Word, Excel ve PowerPoint gibi ofis uygulamalarının dokunmatik ekran için optimize edilmiş versiyonlarıyla birlikte gelmesi. Tablet bilgisayarlar için beklenen Microsoft Office programları da çok yakında piyasaya verilecek.

Windows 8'i Windows 7 ile kıyasladığımızda sürüm seçeneklerinin azaldığı ilk göze çarpanlardan. Bilindiği üzere Windows 7'de dört farklı sürüm bulunuyordu. Bunlardan Windows 7 Basic sürümü düşük ve orta kategorideki kişisel bilgisayara uygundu. Windows 8'de bu sürümün kaldırıldığı, Windows 8'in baz sürümünün tüm bilgisayarlarda kullanılabileceği ancak asgari donanım gereksinimlerinin biraz daha yükseltildiği görülüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.