Şili internet ekosisteminden birkaç girişim

Şili internet ekosisteminden birkaç girişim

Uzakdoğu'dan Amerika'ya internet odaklı girişimciliğin nabzı her geçen gün hızlanıyor. Bu ülkelerden biri olan Şili'nin öne çıkan girişimleri de TheNextWeb'in ödülünü kazanmak için aday oldu. Biz de bu girişim listesini fikir ve ilham vermesi adına paylaşmak istedik.

Farkındaysanız bir süredir yabancı girişimleri incelemekten ziyade bu tür toplu örnekler paylaşarak çeşitlilikten pay almanızı umuyoruz. Bu sayede herkesin aynı girişime odaklanmak yerine kendine uygun bir modelden pay çıkarabiliyor.

İşte Şili'den ödül kazanmaya aday girişimler;

Yılın en iyi girişimi adayları

Agent Piggy; 5-15 yaş arası çocuklar için online kumbara hizmeti sunuyor.  Mottosu, çocuklar için mali eğitim.

ArchDaily; mimarlar üzerine bir haber/topluluk sitesi. (Ödül kazanması mucize olur.)

Clerk Hotel Management; her türlü otel ve konaklama yerleri için bir yönetim uygulaması. Mobilde ve webde hizmet sunuyor.

Junar; Açık kaynaklı bir veri platformu. Bulut tabanlı bu teknolojiden bireyler, şirketler ve devlet kurumları faydalanabiliyor.

Welcu; şirketler için etkinlik daveti planlaması sunuyor. Etkinliklerinize dair geri bildirimleri takip etmenizi sağlıyor ve muhtemelen daha fazla olumlu geri dönüş kazandırmaya çalışıyor.

En iyi web uygulaması adayları

Lookup; Mobil telefon ve tarife kıyaslamaları ile mobil iletişimde en iyi tercihi bulmanıza yardımcı olan bir Chrome eklentisi. Bookmarklet olarak diğer web tarayıcılarında da kullanılabiliyor. (İspanyolca)

Mon.ki; Twitter üzerinde ilgi alanlarınıza uygun kişileri, paylaşımları keşfetmenizi sağlıyor.

SocialMeter; televizyon izlerken Twitter ve Facebook'ta paylaşım yapmak isteyenlerin uygulaması. Kısaca Tivilog.com benzeri diyebiliriz.

En iyi mobil uygulamalar

HappyShop; Alışveriş mağazalarında kullanabileceğiniz, giriş yapmanız karşılığında ödüller kazandıran mobil alışveriş uygulaması.

iKwest; fiziksel gerçeklik üzerine kurulu konum tabanlı bir mobil oyun.

Klooff; evcil hayvanınıza profil açabileceğiniz bir mobil uygulama.

Nixter; Parti severlere özel bir uygulama. Parti önerileri yapıyor ve katıldığınız partilerden arda kalanları bir uygulamada topluyor.

Pig Rush: Mario tarzında, sıradan sayılabilecek bir mobil oyun.

Yarışmada ayrıca en iyi tasarım kategorisinde Biletu (arkadaşlarınızın size para göndermesini sağlayan mobil uygulama), Lukkin, SienteCinco, Studio Pangea ve Wallwisher girişimleri, en iyi kullanıcı deneyiminde Fanchimp, Mediastream, TomoClases, Tripku ve Witoi yer alıyor.

Edoome, Propriedad Fácil, Syrenaica, Vend.ly, Poderomedia, Innovoo ve Cumplo da listede adı geçen girişimlerden.

Eğer daha önce göz atmadıysanız 500 Startups'ta öne çıkaran girişimlerine de göz atamayı unutmayın.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.