Fortune 100 firmaları sosyal medyayı nasıl kullanıyor?

Fortune 100 firmaları sosyal medyayı nasıl kullanıyor?

Bugün sosyal medya her çaptaki firma için en etkili müşteri ilişkileri kanallarından biri halinde. Büyük bütçeleri olmayan firmalar için düşük maliyetlerle önemli işler yapmayı mümkün kılan sosyal medya, bütçeleri de kendileri gibi büyük olan firmalar için de çok önem taşıyor.

Burson-Marsteller’ın incelemelerine göre Fortune 100 firmaları sosyal medya ile oldukça içli dışlılar. Çoğu aynı platformda birden fazla hesap yönetiyorlar, etkileşime büyük önem veriyorlar ve sosyal ağlardaki yenilik ve değişimlere çok hızlı adapte oluyorlar. Yani bir anlamda tüm kurumsallıklarına rağmen sosyal medyanın gerektirdiği gibi davranabiliyorlar.

Aslında biraz da buna mecburlar çünkü sosyal medyada hakkında en çok konuşulan firmalar Fortune 100 firmaları. İşte Burson-Marsteller’ın araştırma sonucunda elde ettiği veriler.

Araştırmada öne çıkan ilk bilgi insanların Fortune 100 firmaları ile ilgili sosyal medya da sıklıkla konuşuyor oldukları. Ölçümlemelere göre sadece 1 ay içerisinde sosyal medyada Fortune 100 firmalarından 10 milyondan daha fazla bahsedilmiş. Bunun yarısından fazlası Twitter üzerinde gerçekleşmiş durumda. Ardından ise forumlar ve blog’lar geliyor.

Sosyal medyada gerçekleşen iletişim ve etkileşimin artması firmaların da katılımda bulunmasını neredeyse zorunlu hale getirmiş durumda. Yani firmalar artık sadece izleyici değil, aynı zamanda katılımcı haline gelmeye başlamış durumdalar. Fortune 100 firmalarının yüzde 82’sinin en az bir resmi Twitter hesabı var. Yüzde 74’ü Facebook sayfası sahibi, yüzde 79’u ise bir YouTube kanalı yürütüyor. Firmaların yarısı Google+’ta ve yaklaşık dörtte biri de Pinterest’teler…

Fortune 100 firmaları etkileşim konusunda da büyük aşama kaydetmiş durumdalar. Firmaların yüzde 79’u Twitter üzerinde diğer kullanıcılardan bahsediyor veya yanıt veriyorlar. Yüzde 70’i Facebook sayfalarındaki yorumlarda gerçekleşen konuşmalara katılıyorlar.

Fortune 100 firmalarının sosyal medyayı nasıl kullandığına dair tüm bilgileri bu sayfadaki sunumda daha yakından inceleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.