Google, tasarım ve kullanışlılıkla öne çıkan posta istemcisi Sparrow'u satın aldı

Google, tasarım ve kullanışlılıkla öne çıkan posta istemcisi Sparrow'u satın aldı

sparrow+google4 aylık beta yayınının ardından 2011'in başında Mac versiyonu ile resmi anlamda çıkış yapan Sparrow, mail istemcileri arasında özellikle tasarım ve kullanılabilirlik anlamında kısa süre içinde oldukça iyi bir noktaya gelmeyi başarmıştı. Bu başarının ardından iPhone (iPad versiyonu ise yolda) versiyonunu da yayınlayan Sparrow dün resmi sitesi üzerinden Google tarafından satın alındığını duyurdu.

Sparrow haricinde başka ürünleri de bulunan şirket, web sitesi aracılığıyla yayınladığı mesajda uygulamalarının ileride de güncellenmeye devam edeceğini ama yeni uygulama veya geniş bir özellik üzerinde çalışmayacaklarını belirtti.  Ayrıca anlaşma gereği Sparrow ekibi bundan böyle Google için çalışmaya başlayacak.

Kısa bir süre önce Mozilla'nın kendisine ait olan bir diğer önemli mail istemcisi Thunderbird'i artık geliştirmeyeceğini açıkladığını da düşünecek olursak Sparrow'la birlikte pazarda ciddi bir daralma da söz konusu. Şu an için web ve mobilde çoğu işletim sisteminde hakimiyet default -yani varsayılan- olarak gelen uygulamalar ve web arayüzünde. Hatta bu durum karşısında birçok platformda Sparrow'un muadili aranmaya başladı bile.

sparrow

Mac ve iPhone uygulamalarında "reklamlı ama ücretsiz ve ücretli versiyon" stratejisiyle ilerleyen ve ilk günden bu yana tasarımıyla öne plana çıkan Sparrow 'un Google tarafından satın alınmasını "bir tasarım ve kullanılabilirlik başarısı" olarak özetleyebiliriz. Tabii bu satın almayla birlikte Gmail'i mobilde istediği noktaya getiremeyen Google da önemli bir adım atmış oldu. Mobil derken yalnızca iOS için değil, Android için de Sparrow satın alması önemli olacaktır. Konuyla ilgili güncellemeler oldukça sizlere iletmeye devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.