YouTube içerik ortaklarına milyonlarca dolar dağıtıyor

YouTube içerik ortaklarına milyonlarca dolar dağıtıyor

İkinci çeyrek bilançosuyla yüzü gülen Google, YouTube ile video yapımcılarının da yüzünü güldürüyor. Şirket, YouTube için video üreten içerik ortaklarını hem sayısının hem de kazandıkları paranın ciddi büyüme gösterdiğini açıkladı.

TechCrunch'a konuşan Google'ın kıdemli üst yöneticilerinden Nikesh Arora, artık YouTube'un iş modelinin oturduğunu söyleyerek, 2007 yılından beri devam ettirdikleri reklam gelirlerini paylaşma modelinde başarılı olduklarını ifade ediyor.

Nikesh Arora, "Şu anda YouTube'ta binlerce video yapımcısı bulunuyor. Söz konusu binlerce video yapımcısı olunca yüz milyonlarca doları dağıtacağız gibi görünüyor" diyor. YouTube'un içerik sağlayıcılara dağıttığı iş modeline göre, platform üzerinde çok izlenen özgün içerikli sayfa/kanallar açan kişiler izleme sayısına bağlı olarak YouTube'un reklam gelirlerinden pay alıyor. Birçok amatör video yapımcısının dikkatini çeken bu iş modeliyle ayda binlerce dolar kazanmak mümkün.

Nitekim habere göre YouTube'ta içerik sunumu yoluyla yıllık gelirini altılı hanelerin üzerine çıkaran binlerce sayfa/yayımcı var.

Öte yandan Londra gerçekleşecek olan 2012 Yaz Olimpiyatları konusunda da açıklamalar yapan Nikesh Arora, YouTube'un NBC başta olmak üzere 60'tan fazla ülkede canlı yayın yapacağını açıkladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.