Ressam.com: Ressamlara ve resimseverlere özel sosyal ağ

Ressam.com: Ressamlara ve resimseverlere özel sosyal ağ

Ressam.com dikey sosyal ağlar arasına eklenen yeni bir girişim. Adından da anlaşılacağı üzere ressamları ve resimseverleri bir araya getirmeyi amaçlıyor.

Resim sanatıyla ilgilenen yerli ve yabancı, amatör ve profesyonel tüm kullanıcıları hedefleyen Ressam.com, 1 Temmuz'da test sürümüyle kapılarını açtı. Şimdilik ressamların resimlerini yükleyebildiği ve diğer kullanıcılarla etkileşim kurabildiği sitenin önünde e-ticarete uzanan bir yol haritası var.

Ressam.com'u geliştiren İzmir merkezli Egebilgi‘nin kurucularından Barış Uğuş, Ressam.com'un kendi kategorisinde Türkiye'de ilk ve tek olduğunu söylüyor. Wikipedia'da 200'ün biraz üzerinde ressamımızın adı geçse de Türkiye'deki resim eğitimi veren yüksek öğretim programları düşünüldüğünde yeni girişimlerin de kendine yer bulabileceğini düşündürüyor.

Ressam.com'da eser sergilemek şu an için ücretsiz. Resimler oylamaya ve yorumlara açık ama yayınlanan eserleri sistemde yer alan diğer kullanıcılar (Genel, Kompozisyon, Teknik ) başlıklarında oylama yapıp yorum yazabiliyor.

Barış Uğuş, önümüzdeki dönemde ressamların site üzerinden resimlerini satacabileceğini, resimle ilgili bir online mağazaya yer verileceğini ve Ressam.com'un resim sergilerinde de kendini göstereceğini sölüyor.

Ressam.com'un mevcut bir ekonomik potansiyeli internete taşıması ve yükseltmesi bir yana, resim alanında bir kaynak site olması açısından da önem taşıdığını söyleyebiliriz. Girişimin hedef kitlesine ne hızla ulaşabileceğini ise önümüzdeki dönemde göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.