Office 2013 görücüye çıktı

Microsoft Office'in merakla beklenen yeni versiyonu Office 15, nam-ı diğer Office 2013 en sonunda görücüye çıktı. Windows 8 ile birlikte gelecek olan yeni arayüzün tüm nimetlerinden faydalanıyor.

Office 15'de bulunan yenilikler sadece görsel yeniliklerle sınırlı değil, yeni Office versiyonu birçok yeni özellikle birlikte piyasaya sağlam bir giriş yapacakmış gibi gözüküyor. Microsoft CEO Steve Ballmer da, Office 15 hakkında San Francisco'da gerçekleştirilen basın toplantısında iddialı konuşuyor ve cesur adımlar attıklarının altını çiziyor. Peki yeni Office versiyonu, ne gibi yenilikler getiriyor?

Windows 8 ile birlikte hayatımıza giren Metro arayüzü ile çok da uyumlu bir tasarıma sahip Office 15. Daha doğrusu, Office 15 Metro UI'i tamamlayacak şekilde tasarlanmış ve görsel kalite olarak çok iyi gözüküyor. Yeni Office sürümünün bu görsellikle birlikte, sağladığı kolaylık ve esneklikle işlerimizi büyük oranda kolaylaştıracak.

Office 15'in amacı sırf görsel olarak değil, çalışma performansı açısından da Windows 8 ile tam uyumlu halde çalışması bekleniyor. Yine aynı şekilde, Office 15 çok sıkı bir şekilde bulut bilişimi kullanacak. Windows Mobile Phone'lar ile de entegre edilecek olan bu sistem sayesinde, dosyaları bulutlara taşımak, burada düzenlemesini ve dosya alışverişini yapmak, hem SkyDrive kullanımını teşvik edecek hem de Office 15 kullanıcı deneyimini büyük oranda geliştirecek.

Yeni Office 15 tasarlanırken aynı zamanda dokunmatik ekran kullanıcıları da düşünüldü. Dokunmatik ekrana sahip kullanıcılar (tablet bilgisayar sahipleri ya da masaüstü dokunmatik ekranlı bilgisayar sahipleri) en iyi şekilde yeni Office sürümüne hakim olabilecek.

Office 15, Microsoft'un çıkartacağı Windows 8 tabanlı tablet bilgisayar Surface'in içinde gelecek. Office 15'in PC versiyonunun preview versiyonu da şu anda çıktı ve indirilebilir durumda. Ancak yüklemek için Windows 8'in Release Preview versiyonun bilgisayarınızda yüklü olması gerektiğini de hatırlatmakta fayda var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.