Microsoft MSNBC'deki hisselerini 300 milyon dolara NBC'ye sattı

Microsoft MSNBC'deki hisselerini 300 milyon dolara NBC'ye sattı

Microsoft'un msnbc.com haber portalından ayrılacağını Mayıs ayında duymuştuk ve beklenen oldu. NBC'nin sahibi olan medya şirketi Comcast, Microsoft'un hisselerini alarak tek başına işin başına geçti.

1996 yılında kurulan msnbc.com’un ortaklarından Microsoft, 2005 yılında msnbc'nin kablo TV tarafından çıkmıştı. NYTimes'in verdiği bilgiye göre Microsoft web tarafındaki ortaklıktan gelen yüzde 50'lik hissesini de 300 milyon dolar (yaklaşık 545 milyon TL) karşılığında satarak tamamen NBC'den ayrılmış oldu.

NBC News Başkanı Steve Capus dijital taraftaki işlerini tamamen kendileri üstlenmek istediğini söylüyor. Yani dijitaldeki yükselişe ayak uydurmak istediklerini gösteriyor. Ayrılığın altında yatan sebeplerden biri de Microsoft'un reklam tarafındaki bazı haklarının diğer reklamverenler için kısıtlayıcı olması geliyor.

Comscore'a göre aylık 50 milyon ziyaretçisi olan msnbc artık Nbcnews.com adresinden hizmet verecek. MSNBC.com ise önümüzdeki yıl başında sadece kablo TV tarafına hizmet vermek üzere açılacak.

Türkiye'de hizmet veren NTVMSNBC.com'un bir isim değişikliğine gidip gitmeyeceği meçhul. NTVNBC.com şu an için Doğuş Yayın Grubu'na ait görünmüyor. NTVHaber.com alan adının sahibi ise Superonline, yani Turkcell Grubu.

Bu konudaki gelişmeleri bilgi alır almaz paylaşmaya çalışacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.