Garanti Bankası internet şubesi aktif kullanıcı sayısı 2.2 milyona ulaştı [İnfografik]

Garanti Bankası'nın bugün yayınladığı infografik, internet bankacılığının büyümesi üzerine istatistikler sağladığı için oldukça önemli.
Garanti Bankası internet şubesi aktif kullanıcı sayısı 2.2 milyona ulaştı [İnfografik]

Garanti Bankası'nın bugün yayınladığı infografik, internet bankacılığının büyümesi üzerine istatistikler sağladığı için oldukça önemli. Yukarıda tamamını bulabileceğiniz infografiği detaylandıracak olursam, Garanti internet şubesini kullanan aktif müşteri saysı 2.2 milyonu geçmiş.

İnfografiğe göre internet şubesinden yapılabilen toplam 429 farklı işlem bulunuyor ve internet şubesi müşterileri günde ortalama 750 bin kez internet şubesine giriş yapıyor. Kurumsal müşterilerin ayda ortalama 16 milyon işlem yaptığı internet şubesinde, bireysel müşteriler ayda 44 milyon işlem yapıyor.

Türkiye Bankalar Birliği'nin 1. çeyrek raporuna göre müşteri sayısında pazarın %24'üne sahip olan Garanti İnternet Şubesi, finansal işlem bazında %29, ödemelerde ise %56 pazar payına sahip. TBB'nin 1. çeyrek raporuna dayandırılan bu sonuçlara göre Garanti Bankası'nın internet bankacılığında önde olduğunu söyleyebiliriz.

2.2 milyon aktif internet şubesi müşterisi olan Garanti Bankası, müşteri sayısına göre pazarın %24'üne sahip ise basit bir hesaplama ile Türkiye'de internet bankacılığını kullanan 8.8 milyon civarında hesap sahibi olduğunu söyleyebiliriz. Online bankacılığı kullanan kitlenin online alışverişe yani e-ticarete de sıcak bakacağını varsayarsak geçmiş yıllarda 6 milyon olarak telaffuz edilen kredi kartı kullanan e-ticaret müşteri sayısının bu hesapla 8-9 milyon aralığında olduğunu söyleyebiliriz. Tabii ki bu hesaplama basit bir akıl yürütmedir. Bireysel ve kurumsal müşterinin ayrımı ve online bankacılık kullanmayıp e-ticaret müşterisi olan belli bir kullanıcı kitlesi mutlaka vardır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.