Yaşlı Digg, bitly ve chartbeat'in de destekçisi olan Betaworks tarafından satın alındı

Yaşlı Digg, bitly ve chartbeat'in de destekçisi olan Betaworks tarafından satın alındı

2004'te yeniden ön plana çıkmaya başlayan internet ekonomisinin öncü sitelerinden olan Digg, bugün gelinen noktada ne yazık ki ederinin çok daha altında bir bedelle satıldı. İlk önce Wall Street Journal tarafından ortaya atılan satış haberi 500 bin dolar karşılığında Digg'in betaworks'e satıldığı üzerineydi. Kısa sürede bu bilgi düzeltilerek Digg'in kalan varlıklarının bu bedelle betaworks'e devredildiği açıklandı.

Daha sonrasında TechCrunch'ın topladığı bilgilere göre Digg, yaklaşık 16 milyon dolar karşılığında 3 farklı şirkete parça parça satılmış. TechCrunch'ın kaynaklarına göre Washington Post, 12 milyon dolar ödeyerek Digg çalışanlarını bünyesine katmış. Aynı zamanlarda Linkedin, Digg'in sahip olduğu 15 farklı patent için yaklaşık 4 milyon dolar ödemiş.

Bu satışlardan sonra Digg'in geri kalan alan adı, kodları, veritabanı ve trafiği ise 500 bin dolar ile 725 bin dolar aralığında bir bedelle betaworks'a devredilmiş.

Kevin Rose tarafından kurulan Digg, o dönemin en önemli online yayın ağlarından biri olmuş ve yakaladığı aktif kullanıcı kitlesiyle "Digg Effect" yani "Digg etkisi" olarak bilinen yüksek trafikleri sağlayabilir hale gelmişti. Silikon Vadisi'nin en önemli yatırımcılarından Greylock Partners, Mark Andreessen ve Reid Hoffman gibi isimlerin toplam 45 milyon dolara yakın yatırım yaptığı Digg'in betaworks'e devredilmesi büyük bir şok etkisi yarattı. 2008'de Google tarafından 200 milyon dolar karşılığında satın alınamayan Digg'in değeri bugün sadece 16 milyon dolar oldu.

İlk dönemlerine göre oldukça zayıflayan Digg, çeşitli zamanlarda yenilenme projelerini hayata geçirmiş ancak hemen her seferinde kemikleşmiş kitlesinin isteklerine boyun eğerek geri adım atmış ve adeta bir çıkmaza girmişti. Sosyal paylaşımın Facebook ve Twitter gibi ağlara kaymasıyla zamanla önemini kaybeden Digg'in yeniden popüler olması oldukça zor.

Aslında benzer bir sonu paylaşan Delicious, güvenli bir sahil olan Youtube'un kurucuları tarafından satın alınmıştı. Digg'in blogunda paylaşılan yazıya göre betaworks'ün kurucusu John Borthwick, şirketin başına geçecek ve Digg yeni bir yenilenme sürecine girecek. New York merkezli Betawork;  Chartbeat, bit.ly, News.me, SocialFlow, Bloglovin, findings gibi şirketlerin oluşmasında yatırımcı ve destekçi olan yeni nesil bir şirket olarak kendini tanımlıyor.

News.me ekibinin devralacağı yaşlı Digg'i yeniden yaratmaya çalışacak olan şirketin birçok başarılı işinin olduğunu göz önünde bulundurursak belki de bu satın almayı olumlu olarak bile değerlendirebiliriz. Bekleyip göreceğiz...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.