Garanti Bankası Windows Phone uygulaması Marketplace'deki yerini aldı

Garanti Bankası'nın dijitale olan ilgisi hepimizin malumu. Banka son yıllarda çok sayıda dijital işle ve yeni nesil sistemlere hızlı entegrasyonuyla dikkat çekiyor.
Garanti Bankası Windows Phone uygulaması Marketplace'deki yerini aldı

Garanti Bankası'nın dijitale olan ilgisi hepimizin malumu. Banka son yıllarda çok sayıda dijital işle ve yeni nesil sistemlere hızlı entegrasyonuyla dikkat çekiyor. Garanti Bankası dün itibariyle Windows Phone'lar için yeni uygulamasını da yayına alarak mobil işletim sistemleri bazında tüm platformlarda yer almış oldu.

Windows Phone Marketplace'de yerini alan uygulamada, piyasa ve döviz bilgileri, en yakın ATM, kart ve kredi başvuruları gibi temel işlemler yapılabiliyor. iPhone ve Android platfomlarına da uygulamaları bulunan Garanti Bankası, bu iki platform için cep şubesine ulaşım sağlıyor. Ancak Garanti'nin Windows Phone uygulamasında cep şubesine ulaşarak işlem yapılması şimdilik  mümkün değil.

Geçtiğimiz hafta Windows 8 uygulamasını da yayınlayan Garanti Bankası, bu platforma uygulama geliştiren dünyadaki ilk banka olmuş. 

Windows Phone platformu son birkaç aydır Microsoft Türkiye ve Nokia Türkiye tarafından destekleniyor. Özellikle girişimcilere ve mobil uygulama geliştiren şirketlere platformun anlatılması ve Microsoft Türkiye'nin çeşitli gelişim programlarına davet etmesi daha çok uygulamanın platformda yer almasını sağlıyor.

Windows Phone Marketplace'de biraz dolaştığınızda fark edebileceğiniz gibi iOS platformunda bulunan birçok uygulama bu platformda da bulunuyor. Türkçe uygulamaların  platformda çok sayıda yer alması da, önümüzdeki dönemde uygulama sayılarının daha da artacağının sinyallerini veriyor.

Yazımızın konusuna dönecek olursak, Windows Phone Marketplace finans kategorisine baktığımızda Garanti Bankası gibi İş Bankası'nın da bu kategori de listelendiğini görebiliyoruz. Platform yaygınlaştıkça Garanti'nin uygulamasının da buna paralel olarak gelişeceğini söylersek sanırım yanılmış olmayız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.