Twitter akıllı telefon uygulaması güncellendi

Twitter akıllı telefon uygulaması güncellendi

Twitter kuşunun logo tasarımında yükselişe geçmesiyle Twitter'a yeni özelliklerin de gelmesi bekleniyordu. Ve beklenen oldu. Twitter ilk olarak akıllı telefon uygulamalarına el attı.

Ayrıntılara geçmeden önce Twitter akıllı telefon uygulamasının kullanım deneyimi, oldukça Twitter web sayfasına yaklaşmaya başladığını söyleyebiliriz. Aramalar, etkinlikler ve Tweet detaylarını örnek olarak gösterebiliriz.

Yayınlanan güncellemeyle beraber Twitter'a birçok özellik eklenmiş oldu. Bu özelliklerin başında kullanıcılar istedikleri hesapları bildirimlerle takip edebilecek olması geliyor. Bunun için anlık bildirimlerle takip edilmek istenilen Twitter hesabında 'Turn on notifications' seçeneğine basmak yeterli oluyor.

Anlık bildirimler kısmında yapılan önemli değişimlerden bir diğeriyse iOS kullanıcılarını yakından ilgilendiren bir konu. Bilindiği üzere Twitter bildirimleri iOS cihazlara SMS tonuyla aynı ses ve görsellikte geliyordu. Güncellemeyle artık bu değişiyor. Kullanıcılar artık hangi Twitter bildirimlerinin kullanılabileceğini seçebilecek.

  

Yeni güncelemede yer alan özelliklerden bir diğeri Tweet'lerin detaylarını web sitesinde olduğu gibi görüntülenmesi. Özellikle video ve blog gibi medya kanallarının Twitter hesapları daha dolu içeriğe sahip olabilecek. Böylece kullanıcılar, Twitter web sitesine yakın kullanım deneyimini akıllı telefonlarıyla yaşayabilecek.

Akıllı telefonlardaki Twitter 'Live Events' seçeneği de web sayfası deneyimine yaklaşan özelliklere kavuşmuş durumda. Düzenlenen etkinlik başlıklarında, blog yazısı ve görsel gibi birçok içerik görüntülenebilecek.

Son olarak bahsedeceğimiz güncelleme detayı daha doğru arama sonuçları. Twitter'ın akıllı telefon uygulaması kullanıcıları arama sonuçlarının web sitesi gibi ayrıntılı olmadığını görmüştür. Twitter bu duruma el atarak gerekli düzenlemeleri yapmışa benziyor. Cuma gününe kadar tam olarak aktif olacak geliştirilmiş aramalara otomatik tamamlama seçeneği de geliyor.

Twitter'ın akıllı telefon güncellemesinin Anroid ve iOS işletim sistem için geçerli olduğunu belirtmekte fayda var.

Şu ana kadar kullanıcıları direk olarak etkileyecek güncellemeler bunlardan ibaret. Yeni gelişmeler olduğunda haberi güncelleyerek paylaşacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.