Samsung tablette Windows'a göz kırpıyor

Apple'ın başvurusu sonucunda Samsung Galaxy Nexus'un ABD'de satışının tedbiren durdurulması, Güney Koreli firmanın kıtada yaşadığı ilk problem değil. Önce 'tasarımı iPad'e benzediği için' Galaxy Tab 10.1'in geçici olarak raflardan kaldırılması, ardından Galaxy'lerde kullanılan Android işletim sistemi sürümlerinden kaynaklanan patent kavgası, Samsung'un başını ağrıtmaya devam ediyor. Bununla ne derece ilgilidir bilinmez ama firma en azından işletim sistemi tarafından çeşitliliğe gitme yolunu seçerek ıstırabını bir nebze azaltmayı planlıyor olabilir.

Bloomberg başta olmak üzere bazı basın organlarında dile getirilen iddiaya göre şirket, yıl sonuna doğru piyasaya çıkması beklenen Windows RT işletim sistemiyle çalışacak bir tablet hazırlığında. Samsung'un Windows 8 işletim sistemli hepsi-bir-arada bir PC ve hibrit bir laptop-tablet geliştirdiği de biliniyor.

Ekim ayında piyasaya sürüleceği iddia edilen tablette, ARM işlemci bulunacak. Tasarruflu enerji tüketimiyle ün kazanan ARM işlemciler, iOS ve Android işletim sistemli cihazlarda da kullanılıyor.

Samsung markalı Windows tablet söylentisi doğru çıkarsa, Güney Koreli firmanın özellikle ABD'deki tablet pazarında yerini sağlamlaştıracağı, ancak başından beri en büyük taşıyıcısı olduğu Google Android işletim sistemi özelindeki işbirliğinin de kısmen zarar görebileceği ihtimalleri akla geliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.