Kindle Fire 2 yolda, iPad Mini hedefte

Dünyanın en büyük alışveriş sitelerinden Amazon'un donanım tarafında Kindle okuyucularla yakaladığı başarı artarak sürüyor. Kaliteli ve hesaplı Kindle Fire ile tablet kategorisinde de yarışa katılan Amazon'un pek yakında daha yüksek çözünürlüklü ve kameralı Fire 2 modelini açıklayacağı iddia ediliyor.

AllThingsD'nin haberine göre Kindle Fire 2'deki en önemli yenilik 1280x800 çözünürlüğe yükseltilmiş ekran ve kamera. Cihaz ayrıca selefine kıyasla daha ince ve hafif olacak. Firmanın ürün lansmanını bu yılın üçüncü çeyreğine yetiştireceği, yeni Kindle için geliştiricilerle birlikte çalışmaya başladığı söyleniyor. Geliştiricilere özellikle 1280x800 çözünürlüğü esas almaları talimatı veriliyor.

Ekranın en boy oranında da küçük değişiklik olacağı, 1.71'den 1.60'a dönüşeceği belirtiliyor. Aynı çözünürlük ve kenar oranları bugün Toshiba Thrive, Acer İconia ve Google Nexus 7'de de kullanılıyor. Cihazın diğer donanım özellikleri hakkında fazla bilgi olmamakla birlikte, büyük ihtimalle daha hızlı bir işlemci ve bir üst sürüm Androidle gelecek.

Amazon'un bir akıllı telefon üzerinde de çalıştığı ve üretim için Apple'ın da tedarikçisi olan Foxconn'la anlaştığı yolunda söylentiler geçen hafta basına yansımıştı.

Özellikle ABD'deki tablet pazarında orta fiyat kategorisinde de lider olmak isteyen Apple'ın 7 inçlik modeli piyasaya çıktığında karşısındaki en zorlu rakip Kindle Fire 2 olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.