YBuy.com Eric Schmidt'ten 1 Milyon dolar yatırım aldı

YBuy.com Eric Schmidt'ten 1 Milyon dolar yatırım aldı

Yeni bir ürün almak için internette arama yapmak ve belki bir mağazada onu incelemek istersiniz. Bunların yeterli olduğunu düşünmüyorsanız, Eric Schmidt'in yatırım yaptığı YBuy.com tam sizin için olabilir.

Eric Schmidt'in yatırım şirketi Tomorrowvc.com'nin 1 milyon dolarlık yatırım yaptığı YBuy, size 1 aylık deneme ürünleri gönderen bir girişim. Daha çok teknolojik ürünlere odaklanıyor. Yaklaşık 45 liraya (24.95 dolar) istediğiniz ürünü ücretsiz olarak kapınıza getiriyor ve alıyor.

YBuy aslında bir e-ticaret sitesi olarak ürün satışı da yapıyor. Dilerseniz incelediğiniz ürünü (abonelik ücretinizi düşerek) satın alabiliyorsunuz. Ürünleri incelerken müşteri temsilcilerinden destek de alabiliyorsunuz.

2011 sonunda açılışını yapan YBuy, bu yıl başında 750 bin dolarlık tohum yatırımı almıştı. Test dönemini geride bırakmak isteyen girişim, Eric Schmidt'in önderliğindeki Tomorrow VC'den aldığı yatırımla bekleme listesindeki 50 bin kişiye dönüş yapmak istiyor. Girişimin aylık büyüme oranı şu an yüzde 25 ve günlük kayıt sayısı 2000 civarında.

YBuy'ın 450 dolarlık değerde Aralık ayında kullanıcı başına 50 dolar kaybederken bugün 35 dolar kazanç sağlar duruma gelmesi bu iş modelinin başarılı oalcağını gösteriyor. Karlılık oranının kullanıcı başına yüzde 25-50 seviyesine olması ise rekabetçi bir pazarda çok kar getirmeyen elektronik ürünler için gayet iyi görünüyor. Kabaca düşünürsek 300 dolarlık bir ürün, 1 yılda kendini kurtarmış oluyor.

Türkiye'de de e-ticaret pazarının dalgalanmayı başladığı bir dönemde bu modelin denenmesi riskli olsa da başarılı olabilir. Zira kozmetik odaklı abonelikli kutu modellerinin pek de başarılı olmadığını duyuyoruz. Bu modelde ise ucuz olmayan ürünleri satışa dönüştürebilme imkanı daha yüksek görünüyor. Tabii kullanıcıların sırf ürünleri denemek için talepte bulunmadığını düşünürsek...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.