Euro 2012'de rekoru Twitter kırdı

Dün akşam saatlerinde oynanan maçta İspanya, İtalya’yı 4-0 gibi net bir skor ile yenerek Euro 2012 Avrupa Şampiyonu oldu. Yaklaşık 3 hafta süren turnuva boyunca sporcular sahada mücadele ederken, taraftarlar da yorumlarını paylaşmak için sosyal ağlara akın ettiler. İnternette de büyük yankısı gözlenen turnuvanın final maçı aynı zamanda Twitter’da da bir rekora sahne oldu.

Final maçı süresince toplam 16,5 milyon tweet gönderildi ve İspanya’nın dördüncü golü ile birlikte birlikte gönderilen tweet sayısı saniyede 15.358’e ulaştı. Spor alanında bu rakam bir Twitter rekoru. Twitter da turnuva boyunca gönderilen tweet’leri ayrıca takip ederek etkileşimli bir grafik hazırladı. Bu grafikte hangi gün ve dakikalarda, hangi takımlarla ilgili kaç tweet gönderildiğini görmek mümkün.

Twitter’ın bu uygulaması aynı zamanda yaklaşan Olimpiyatlar öncesinde spor heyecanın yine sosyal medyada büyük heyecan yaşatacağının bir göstergesi.

Twitter’ın grafiği açılış maçları ile başlıyor ve daha ilk günlerde İspanya, Twitter üzerinde en çok konuşulan takımlardan biri olarak göze çarpıyor. Turnuva boyunca hakkında en çok tweet gönderilen diğer takımlar arasında İngiltere ve İtalya’nın yer aldığını görüyoruz.

Ayrıca turnuva süresinde gönderilen tweet’lerin yoğunluğu heyecanın arttığı dönemleri de açıkça gösteriyor. Çeyrek ve yarı finallerde artan tweet sayısı finalde zirveye ulaşıyor. Twitter’ın bu özel sayfasında ayrıca her bir takımın her bir maçı sırasında gönderilen tweet’leri de ayrı ayrı görmek mümkün.

Şimdi önümüzde Londra 2012 Olimpiyatları var. Facebook Olimpiyatlara özel sayfasını hazırladı bile. Ama zaman yaklaştıkça Twitter da dünyanın bu en önemli spor etkinliklerinden birini takip etmek için kendi alternatifi duyuracak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.