Yöneticiler sosyal medyanın olumlu etkisine inanıyor

Yöneticiler sosyal medyanın olumlu etkisine inanıyor

Yöneticiler sosyal medyanın olumlu etkisi olduğuna çalışanlardan daha fazla inanıyor. Deloitte tarafından yapılan araştırmanın sonuçlarına göre, çalışanların yüzde 27'si sosyal medyanın şirket kültürü açısından iyi olduğuna inanırken, yöneticilerin ise yüzde 45'i sosyal medyayı bu açıdan değerli buluyorlar.

Yöneticilerin iş kültürü için sosyal medyayı bu kadar önemsemelerinin sebebi daha şeffaf olunmasını sağlaması ve bağlılık duygusunu güçlendirerek daha etkin bir liderlik sağlaması.

Araştırmaya göre, çalışanlar sosyal medyanın iş kültürüne etkisine pek inanıyor görünmeseler de, kişiler kurumlara oldukça etki ediyor. Yani, bir çalışan, sosyal medya üzerinde yaptığı açıklamalarla şirketin birinci ağızı olarak varsayılabiliyor. Bu da çalışanların çok dikkat etmesi gereken bir nokta. Zira bugüne dek Facebook ya da Twitter'da yazdıklarından dolayı işlerinden olan pek çok çalışan haberi duyduk.

Sosyal medya bilinci oldukça önemli bir konu olmakla birlikte, bazı durumlarda şirketler sosyal medya kullanımına şirket içi ağlarında izin vermiyor ve bazı kurumlardasosyal medyaya yer yok. Kullanan şirketler ise  mutlaka çalışanlarını bu konuda bilinçlendirmek zorunda.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz, sosyal medyanın gerçekten de şirket kültürüne olumlu etkisi oluyor mu?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.