İngiliz Cinven, Grupanya yatırımcısına ait Pronet'i satın aldı

İngiliz Cinven, Grupanya yatırımcısına ait Pronet'i satın aldı

Türkiye'de güvenlik sistemleri söz konusu olduğunda akla gelen ilk firmalardan olan ve Grupanya yatırımcısı Alp Saul'un kurduğu Pronet'in, İngiliz girişim sermayesi Cinven Ltd. Tarafından satın alındiğı kesinleşti.

Haber, bugün Cinven'in enerji sektöründe faaliyet gösteren Fransız bir firmayla birlikte Pronet Güvenlik ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş.'nin çoğunluk hissesini satın aldığını duyurması ile doğrulanmış oldu. Kesin satış rakamları verilmese de, bu iki şirkete 300-350 milyon dolarlık satın alma bedelleri ayrıldığı söyleniyor.

Haberin ilginizi çekebilecek bir diğer yanı, Pronet'in kurucu ortaklarından olan Alp Saul'un aynı zamanda bir internet yatırımcısı olması. Saul'un, Grupanya'da bir yatırımı var.

Bugüne dek 67 milyar doların üzerinde yatırım gerçekleştiren Londra merkezli Cinven Ltd., farklı sektörlere yaptığı yatırımlarını sürdürüyor. Çoğunluk hissesinin satın alınması ile birlikte Pronet'in hem Türkiye'de hem de yeni pazarlara açılarak gelişmesini ve büyümesini sürdürmesi bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.