Facebook ve Twitter 'sosyal spor' için çalışıyor

Facebook ve Twitter 'sosyal spor' için çalışıyor

Bu yazın hem Londra'da gerçekleştirilecek Olimpiyat Oyunları hem de halen devam eden Euro 2012 sebebi ile spor açısından oldukça bereketli geçeceğin söyleyebiliriz. Sosyal ağlarda da en çok sporu konuşuyoruz. Tabii bunu bir araştırmaya dayanarak söylemiyorum, ama  ne zaman Twitter'daki Türkiye TT listesine baksak her zaman bir spor kulübü ya da sporla ilgili bir şahsın ismini görüyoruz. Taraftarlar sosyal ağlarda organize oluyor, hashtag oluşturuyorlar.

Spora inanılmaz bir ilgi var ve gerek sporcular, gerekse kulüpler bu alana yatırımlarını hızla arttırıyor. Sosyal ağlar ise  kullanıcıların bu isteklerine en güzel şekilde cevap vermeye başladı. Büyük organizasyonlar için açılan sayfalar pek çok ihtiyacı karşılar nitelikte. Olimpiyat Oyunları ve Euro 2012 elbette şu sıralar en çok öne çıkanlar.

Londra 2012

İlk hamle, geçtiğimiz hafta Facebook tarafından gerçekleştirildi. Facebook, Olimpiyat Oyunları'na özel olarak "Explore London 2012" ismiyle sayfasını oluşturdu. Bu sayfada tüm atletler, tüm takımlar ve spor dalları ile birlikte, Londra 2012 Olimpiyatları'nın resmi Facebook hesapları da listelendi.

Euro 2012

Twitter'da Facebook gibi boş durmadı ve Euro 2012 için özel bir sayfa oluşturuldu. Bu sayfa, #Euro2012 hashtag'i için oluşturulmuş özel bir sayfa ve buradan Euro 2012 ile ilgili olan Twitter'daki tüm akışı takip edebiliyorsunuz. Bu sayfa, fotoğrafların yanı sıra turnuvada ses getiren futbolcuların hesaplarını da sol taraftaki kutucukta listeliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.