App Store arama sonuçları artık 'başarılı'

Bugüne dek App Store, uygulamaların arama sonuçlarını görüntüleme konusunda biraz zayıftı. Apple ve uygulama geliştiriciler için en önemli gelir kalemlerinden biri olan ve bu yüzden çok önemli bir yeri olan App Store'un, daha başarılı arama sonuçları vermesi de kullanıcılar açısından oldukça önemliydi.

Bu alandaki zayıflığının bilincinde olan Apple, Şubat ayında ortaya çıkan "uygulama arama motoru" Chomp'u satın aldı. Chomp'ta, Apple satın alması sonrasında gerçekleşen en büyük çarpıcı yenilik Android arama sonuçlarının sistemden kaldırılması oldu.

Şubat ayındaki satın alma ile birlikte, Chomp'ın CEO'su Ben Keighran iTunes Pazarlama ekibine,  Chomp'ın CTO'su Cathy Edwards ise yine iTunes'a Sr. Mühendis olarak geçiş yaptı. Yani Chomp satın alması, bir anlamda yetenek satın alması.

Bu satın alma ile birlikte, App Store artık çok daha başarılı sonuçlar vermeye çalışacak. Söylentilere göre artık konum bazlı uygulama arama sonuçları ile karşılaşmamız bekleniyor. Gün geçtikçe daha fazla ülkede hizmete giren App Store için, bu konum bazlı uygulama arama sonuçları oldukça önemli. Örnek vermek gerekirse, kendi yaşadığı şehir için yapılmamış bir özel uygulamayı (İstanbul için İBB trafik gibi) arama sonuçlarında görmek kullanıcı için (İstanbul'da yaşamıyorsa) pek mantıklı değil.

Çalışmalar başlamış olacak ki, bazı kullanıcılar arama sonuçlarının artık iyileşmeye başladığını fark etmiş durumdalar. Fakat konu ile ilgili çalışmaların sürdüğü bilgisi de iletiliyor. Yakın gelecekte, App Store'da çok daha başarılı arama sorguları ile karşılaşacağız gibi gözüküyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.