Uygulama geliştiricilerin tercihi Android'den yana

Uygulama geliştiricilerin tercihi Android'den yana

Uygulama geliştiricilerin sık sık tartıştığı konuların başında hangi platformu seçmeleri gerektiği geliyor. Son yapılan araştırmalar ibrenin Android'ten yana olduğunu gösteriyor.

Business Insider'ın dünya çapında gerçekleştirdiği araştırma, uygulama geliştiricilerin en fazla Android'i tercih ettiğini söylüyor. Kıtalara göre kategorilere ayrılan araştırmada ilginç bir detay bulunuyor. Afrika'da bulunan uygulama geliştiricilerin gözdesi yüzde 47 oranla Anroid. Bu noktada ülkede ucuz segmentteki Anroid işletim sistemli akıllı telefon sayısının fazla olduğunu belirtmek gerekiyor. Ülkedeki iOS geliştiricilerin oranı yüzde 13, mobil web uygulamaları geliştirenlerin oranıysa yüzde 13.

Uygulama geliştiricilerin Android tercih oranlarının yüksek olduğu diğer kıta Asya. Bölgedeki oranlara baktığımızda Android için çalışan geliştiricilerin oranının yüzde 38 olduğunu görüyoruz. Asya'da ikinci sırada yüzde 30 oranla iOS geliştiricileri geliyor. Üçüncü sıradaysa yüzde 8 oranla mobil web uygulamaları geliştirenler bulunuyor.

Android geliştirici oranlarının birinci olduğu üçüncü bölgeyse Güney Amerika. Güney Amerika'daki uygulama geliştiricilerin işletim sistemi tercih oranları hemen hemen aynı. Anroid işletim sistemini tercih edenlerin oranı yüzde 29, mobil web uygulamalarını tercih edenlerin oranı yüzde 27, iOS'u tercih edenlerin oranıysa yüzde 24.

Gelelim iOS'u tercih eden uygulama geliştiricilerin tercih oranlarının birinci olduğu bölgelere. Bu bölgelerin başında yüzde 39 oranla Avrupa, arkasından da yüzde 34 oranla Kuzey Amerika geliyor. Ancak aynı bölgelerde Anroid yarıştan kopmuş değil. Android için çalışan uygulama geliştiricilerin oranı Avrupa'da yüzde 33, Kuzey Amerika'daysa yüzde 28.

Paylaştığımız grafikte de görüldüğü üzere gelişmekte olan pazarlardaki geliştiriciler en fazla Android'i tercih ediyor. Bu tercih oranında süphesiz en etkili olan etkenlerden biri ülkedeki işletim sistemi kullanım oranı. Android işletim sisteminin ucuz segmentteki cihazlara destek vermesi dolaylı yoldan da olsa uygulama geliştiriciler tarafından Androd'in tercih edilmesini sağlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.