Pinterest'e YouTube dopingi

Sosyal ağ pazarına iş modelini uygulayarak giren Pinterest, yeni anlaşmalarıyla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. YouTube, Pinterest'te kendi kanalını açarak resmi olarak sosyal ağ üzerindeki yerini almış bulunuyor.

YouTube'un resmi blogundan yaptığı açıklamayla duyurulan haber aslında YouTube'un uzun süreden beri kafasında olan bit hamleydi. Çünkü Pinterest açıldıktan sonra YouTube videolarını 'iğneleme' özelliğini kullanıma açmıştı. O dönemden bu güne kadar milyonlarca YouTube videosu Pinterest'te paylaşılmıştı.

YouTube'un resmi Pinterest kanalına baktığımızda yemek, moda, spor ve birçok kategorinin yer aldığı 10 farklı pano oluşturulmuş durumda. Paylaşılan kategorilere baktığımızda Pinterest'e özel içerik hazırlandığını görüyoruz. Örneğin, PinspirationMake It YourselfLife 101The Beauty CornerNomNomNomWork It Out gibi kategoriler bulunuyor.

Anlaşmayı duyuran YouTube yetkililer, Pinterest hesabı için hevesli olduklarını gösteren cümlelere imza attı. YouTube Sosyal Medya Yöneticisi Danielle Paquette'nin ağzından yapılan açıklama şu şekilde: "Kullanıcıların YouTube videolarını Pinterest üzerinden iğnelemesini kullanıma açarak partiye katılmıştık. Şimdiyse kullanıcıların karşısına şaşırtacak özelliklerle çıkıyoruz. Pinterest ile rüya takımı kurduğumuzu düşünüyorum."

Video paylaşım sitesinin Google+Facebook ve Twitter gibi sosyal ağlarda resmi hesabı bulunuyordu. YouTube bu anlaşmayla birlikte hemen hemen tüm sosyal ağlarda yerini almış oldu.

Anlaşmanın 'win-win' yani 'kazan-kazan' temelli olduğunu düşünüyoruz. Evet, YouTube'un kullanıcı sayısına baktığımızda Pinterest'ten yüzlerce kat daha fazla. Ancak Pinterest'in aylık 21 milyon olan tekil ziyaretçi sayısını da yabana atmamak gerekiyor.

YouTube'un resmi Pinterest hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.