LeWeb London Startup Yarışması sonuçlandı, işte kazananlar [LeWeb London]

LeWeb London Startup Yarışması sonuçlandı, işte kazananlar [LeWeb London]

Avrupa’nın en önemli internet konferanslarından ve Webrazzi’nin de medya partneri olduğu LeWeb London ile ilgili en önemli gelişmeleri ve sıcak röportajlarımızı sizlere aktarmaya devam ediyoruz. İnternet ekosisteminin farklı alanları ile ilgili son derece detaylı bilgilerin paylaşıldığı konferans çerçevesinde bir de girişimcilik yarışması vardı.

LeWeb London 2012 Start-Up Competition adıyla düzenlenen yarışmada 600’ün üzerinde heyecan verici ve önemli girişim sahne aldı. Girişimcilerin sunumlarının ardından jürinin değerlendirmesi sonucunda ise yarışmayı kazananlar belli oldu.

LeWeb London jürisi tarafından 2012’de birinciliğe layık görülen girişim resim tanımlama ve artırılmış gerçeklik uygulaması Blippar oldu.

2011 yazında hayata geçen Blippar kısa sürede son derece popüler oldu ve Unilever, Nestle, Xbox, Samsung ve Domino's gibi önemli markalar tarafından kullanıldı.

Yarışmada ikinci sırayı alan girişim ise Hojoki oldu. Tüm bulut uygulamaları bir arada çalıştırmayı hedefleyen Almanya kökenli Hojoki, Basecamp’ten, Google uygulamalarına, Dropbox’tan Twitter’a, ZenDesk’ten Evernote’a kadar pek çok farklı uygulamayı destekliyor.

LeWeb London jürisinin üçüncüğe layık gördüğü girişim ise Instagram ve Twitpic gibi ağlarını tarayarak kullanıcılar tarafından üretilmiş olan fotoğraflar içerisinde arama yapmayı sağlayan Teleportd.

Aşağıda yarışmanın birincisi Blippar’ın tanıtım videosunu izleyebilirsiniz…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.