Yeni iPhone'nun şarj girişi küçülüyor [Video]

Yeni iPhone'nun şarj girişi küçülüyor [Video]

Yeni iPhone söylentileri için bereketli olan bu mevsimde kullanıcıların ve fason üreticilerin dikkatini çekecek bir haber paylaşmak istiyoruz.

Mobilefun'ın haberine göre yeni iPhone'da şarj girişi küçülüyor. Çin'de iPhone kasasıyla ilişkili malzemeler üreten şirketten sızan bilgilerde 30 pin olan iPhone şarjı girişi 19'a düşürüldüğü iddia ediliyor.

Eğer iddialar gerçekleşirse, iPhone'lar için yan sanayi kılıf ve şarj cihazı üreticileri deyim yerindeyse ters köşeye yatmış olacak. Bütün fason üretici ekosistemi baştan aşağıya değişmiş olacak.

Şarj girişinin 19 pine düşürülmesi sadece yeni iPhone'u etkileyen bir hamle olmayacak. iPhone ile beraber bir sonraki iPad ve iPod modellerinde 30 pin girişi yerine 19 pin girişin uygulanması muhtemel.

Dikkat çeken diğer konuların başında yeni iPhone'nun boyutu daha önceden de iddia edildiği gibi eskisine oranla daha büyük olacak. Yeni cihazın 4 inç olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Öte yandan yeni iPhone'daki kulaklık girişinin cihazın alt tarafına taşındığını görüyoruz.

Paylaştığımız bilgilerin iddia edildiğini bir kez daha belirtmekte fayda var. Ancak TechCrunch, haberi doğrulamış bulunuyor.

Yeni iPhone'nun kasasını aşağıda daha ayrıntılı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.