BKM elektronik ödemeleri 'express' yaptı

E-ticaretin olmazsa olmazlarından biri ödeme sistemleri. Bankalararası Kart Merkezi'nden (BKM) Türkiye'deki e-ticaretteki ödeme sistemlerini bir adım öteye taşıyacak yeni bir hizmeti tanıttı.
BKM elektronik ödemeleri 'express' yaptı

E-ticaretin olmazsa olmazlarından biri ödeme sistemleri. Bankalararası Kart Merkezi'nden (BKM) Türkiye'deki e-ticaretteki ödeme sistemlerini bir adım öteye taşıyacak yeni bir hizmeti tanıttı.

Express adındaki dijital cüzdan, kredi kartı, banka kartı ve ön ödemeli kartları tek bir yerde topluyor. Sistemin kullanıcılara en büyük faydası hızlı işlem yapabilme. Tek kullanımlık şifre yollayan sistemin kullanıcılara diğer bir katkısıysa güvenlik.

Birçok bankaya geliştirdiği uygulamalarla tanınan Pozitron tarafından geliştirilen proje; Akbank, Finansbank, Garanti Bankası, ING Bank, İş Bankası, TEB, Vakıfbank, Yapı Kredi Bankası ve Ziraat Bankası olmak üzere toplamda 9 banka tarafından destekleniyor.

Kredi kartı, banka kartı ve ön ödemeli kart kullanıcıları Bkmexpress.com.tr adresinden dijital cüzdanlarını oluşturabiliyor. Dijital cüzdanı oluşturmak için siteden kullanıcı adı oluşturularak, kart bilgilerini sisteme tanımlanıyor. Tanımlamadan işleminden sonra Express kullanıma hazır oluyor. E-ticaret sitelerinden alışverişteki ödeme işlemlerinden Express seçeneğinin tıklanması gerektiğini de sözlerimize eklemek istiyoruz.

Express’in tanıtımı nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan Bankalararası Kart Merkezi Genel Müdürü Soner Canko, projenin internetten yapılan alışveriş açısından büyük önem taşıdığını söyleyerek sözlerine şu şekilde devam etti: “Express, ‘2023 Nakitsiz Ödemeler’ hedefi doğrultusunda başlatılan dönüşüm ve değişim sürecinin önemli kilometre taşlarından birini oluşturuyor. Geçen yıl yüzde 50’den fazla büyüme yakalayan E-ticaretin, Express ile büyüme hızının ivme kazanması hedefleniyor.”

Express kullanılarak yapılan alışverişlerde tercih edilen bankanın ödül, puan, taksit ve kampanya gibi olanakları da kullanılabiliyor. Kısaca Express bankaların sağladığı bütün avantajlara uyum sağlayabiliyor.

Türkiye'de 2012 yılında daha hızlı büyümesi beklenen e-ticaret sektörüne Express'in katkısı olacaktır. Kullanıcıların en büyük güvenlik ve işlem kolaylığıyla ödemelerini daha rahat bir şekilde yapabileceğini görüyoruz.

6 adımda Express kullanımı

  1. Kart sahibi kullanıcılar Bkmexpress.com.tr adresine girerek üye olur.
  2. Kullanılan kartların bilgilerini ve TC Kimlik numarası Express’e tanımlanıyor.
  3. Kart tanımlaması sonra kullanıcılara banka tarafından SMS ile tek kullanımlık gönderiliyor.
  4. Kart kayıt işleminden sonra sistemi kullanmaya hazır hale geliyor.
  5. İnternette alışveriş sırasında Express ile ödeme tercih edilmesi gerekiyor.
  6. Ödeme gerçekleşmeden önce tercih edilen bankadan SMS ile gelen şifre girilerek işlem tamamlanıyor.
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.