Formspring ilgi alanlarına özel sosyal ağ oldu

Formspring ilgi alanlarına özel sosyal ağ oldu

Kişilere anonim soru sorulabilen bir platform olarak ünlenen Formspring, kendini baştan aşağı yeniledi. Formspring artık  ilgi alanlarına odaklı bir sosyal ağ.

İlk dönemler yakaladığı ivmeyi bir süre sonra kaybeden Formspring geçen yıl haziran ayında 25 milyon üyeyi geçmiş ve bir ay sonra sponsorlu sorulara başlayarak bu işi paraya çevirmeye başlamıştı. Kasım ayında bu tür bir dönüşümü sinyalleri veren girişim, Ocak ayında gönderilen cevap sayısının 4 milyara ulaştığını paylaşmıştı.

Bu gelişmelerden sonra Formspring hem web sitesini hem de işleyişini yeni bir boyuta taşıdı.

Formspring'in CEO'su Ade Olonoh'un kullancılardan aldığı geri bildirimlerle adım attığı yeni dönem Formspring'i ilgi alanlarına odaklı bir sosyal ağ haline getirmiş. Tabii soru-cevap işlevi 2009'da kurulan girişimin ana harcı olmaya devam ediyor.

Soru-cevap odaklı sosyal ağ tanımı Quora'yı akla getiriyor ama Olonoh Formspring'in bir konu hakkında doğru cevabı bulmaktan ziyade kişilerin fikirlerine erişme imkanı sunduğunu söylüyor. Zira Formspring halen ortak sorular üzerinden değil, kişilere sorulan farklı sorular üzerinden büyüyor.

Kullanıcılarını ilgi alanlarıyla ilgili sorular almaya ve cevaplamaya yöneltmek için etiket/konu sayfasını kullanan Formspring, son 1 yılda 4,5 milyon kullanıcı çekebilmiş. Her ay 19-20 milyon aktif tekil kullanıcıdan bahseden Olonoh, aktif kullanıcıların her gün ortalama 9 soru cevapladığını söylüyor.

Formspring yakında mobil sürümünü de yayına alacak olan Formspring'in bundan sonra elinde tuttuğu birikimi kullanmak için kullanıcıları daha iyi şekilde tanıması ve cevapları doğru şekilde okuması gerekecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.