Facebook turnayı mobilden vurdu!

Facebook reklamları kimi zaman başarılarıyla, kimi zaman da başarısızlıklarıyla sürekli olarak gündeme getiriliyor ve tartışılmaya devam ediyor. Zaman zaman Facebook reklamları ile ilgili başarı hikayeleri ile karşılaşıyoruz, kimi zamanlar da Facebook reklamlarının verim elde edemediğinden yakınan reklamverenlerin yakınmalarını dinliyoruz.

Elbette internet reklamlarının bu denli farklı yorumlanmasının sebebi, sahip olduğu pek çok dinamik yüzünden oldukça normal. Başarıların da, başarısızlıkların da açıklaması var. Fakat bugüne dek emin olunan ve zaman zaman dile getirilen Facebook'un mobil taraftaki gelir modeli idi. Facebook mobil tarafa oldukça önem verdi ve buraya ağırlığını da koymak istedi.

Facebook mobil tarafta güçlenmeye başladıkça, Facebook reklamlarının mobil taraftaki gücü de arttı. Açıklanan rakamlar da bunu kanıtlıyor. Çünkü Facebook reklamları masaüstü bilgisayarlara nazaran 13 kat daha fazla tıklanıyor ve Facebook'a 11 kat daha fazla para kazandırıyor.

Bunun ilk sebebi tabii ki reklamların akıllı telefon ekranlarında çok daha büyük bir yer kaplaması. Böylelikle reklamlar görüntülenebilirlik açısından çok daha kolay ve göz önünde oluyor. Böylece mobilden bağlı olan kullanıcılar reklamları çok daha yoğun görüyor. Bu da hem tıklama oranlarını, hem de görüntülenme oranlarını arttırıyor.

TBG Digital tarafından yapılan bir araştırma da Facebook mobil reklamlarının gücünü kanıtlıyor. Araştırmaya göre 8 Haziran ile 18 Haziran arasındaki tarihlerde alınan 7 milyon görüntülenmenin 242 bine yakını mobil cihazlar üzerinden gerçekleşti. Mobil reklamlarda tıklama oranı yüzde 0.79 iken, aynı rakam masaüstü bilgisayarlar için yüzde 0.327 olarak belirlendi. Hal böyle olunca mobil reklamların çok daha verimli çalıştığını söylemek mümkün.

Elbette reklamverenlerin mecra seçimleri çok önemli. Aynı şekilde reklamverenlerin mobil hedeflemeleri de kritik önem taşıyor. Bir internet reklamını düşündüğümüzde bulunduğu sektörün ve hedef kitlenin mobil kullanım oranları da oldukça önemli. Müşterisini iyi tanıyan bir firmanın, mobil hedefleme yapıp yapmayacağına karar vermesi ve Facebook'un mobil reklamlardaki bu başarısını göz önünde tutması reklamların geri dönüşü açısından oldukça önem taşıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.