Microsoft Surface: Tablet rekabeti kızışıyor [Video]

Microsoft Surface: Tablet rekabeti kızışıyor [Video]

Microsoft uzun zamandan beri tanıtılması beklenen tablet bilgisayarını nihayet görücüye çıkardı. iPad'lerin en büyük rakibi olabileceği konuşulan tablet bilgisayar 'surface' ismini taşıyor.

Microsoft CEO'su Steve Ballmer tarafından tanıtılan Surface'in özelliklerinden bahsetmeden önce Microsoft'un daha önce aynı adı taşıyan bir ürünü olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Microsoft, ilk Surface'i masa şeklinde olan bir dokunmatik ekran formatında tanıtmıştı.

Surface'in kılıfından bahsederek tanıtmaya başlamak istiyoruz. Surface'in kılıfı Apple'ın Smart Cover ile başlattığı kılıf rekabetini bir adım öteye  taşıyacak gibi görünüyor. Surface ile beraber gelen kılıf, fiziksek bir klavye ve touch pad'e sahip. Cihazı dokunarak kullanmak istemeyen kullanıcılar için iyi bir alternatif olacak gibi görünüyor.

Cihazın yazılımsal olarak özelliklerine baktığımızda iki işletim sistemi seçeneği olduğunu görüyoruz. Surface tablet bilgisayarlar Windows RT ve Windows 8 Pro işletim sistemleriyle beraber geliyor. Windows 8 Pro işletim sistemiyle satın alınan Surface'ler bilgisayarlarda bulunan işletim sistemiyle aynı şekilde çalışıyor. Windows RT işletim sistemiyle satın alınan Surface'lerse ARM işlemcisine uygun olarak Windows 8'in sadece tablet bilgisayar versiyonunu kullanıyor.

Cihazın donanımsal özelliklerine baktığımızdaysa her iki modelde 10.6 inç ekrana sahip. Bu ekran boyutunun 10.1 inçlik iPad'e yakın olduğunu belirtmekte fayda var. 32, 64 ve 128 GB'lık iki farklı modelle piyasaya sürülmesi beklenen cihazlardan Windows RT, 9.3 mm inceliğe, 676 gram ağırlığa sahip. Surface Windows RT'de MicroSD, USB 2.0, Micro HD Video gibi özellikler bulunuyor.

Surface'in öne çıkan özelliklerinden birinin USB 3.0 desteği olduğunu görüyoruz. Windows 8 Pro'lu cihazda ayrıca microSDXC, USB 3.0 ve Mini DisplayPort girişler var. Ancak bu özellikler cihaza fiziksel ağrılık olarak geri dönüyor. Windows 8 Pro'lu model diğerine göre daha kalın ve ağır. Diğer modele göre 4.2 mm daha kalın olan Surface Windows 8 Pro, 903 gram ağırlığında.

Microsoft, Surface tablet bilgisayarlarını piyasaya sunması pazarda rekabet ortamı açısından çok önemli bir adım. Windows'un kemikleşmiş kullanıcılarının direk dikkatini çekecek olan bu cihaz, tablet bilgisayar satın almamış olan kullanıcıların dikkati çekebilir. Dolayısıyla iPad ve Andorid işletim sistemli tablet bilgisayarların pazar payını direkt olarak etkileyecektir.

Microsoft Surface'in tanıtıldığı etkinliğin tamamını aşağıda izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.