i-am istanbul seminerinde deneyim tasarımı konuşuldu

i-am istanbul seminerinde deneyim tasarımı konuşuldu

Geçtiğimiz hafta uluslararası bir tasarım ajansı olan 'i-am'in özel bir etkinliği vardı. Merkezi Londra'da bulunan, İstanbul ve Mumbai'de ofisleri bulunan 'i-am' aslında kendini bir 'deneyim tasarım' ofisi olarak tanıtıyor. Yarım gün süren etkinlikte anlatılanlar da tamamen deneyim tasarımı üzerineydi.

i-am İstanbul ve İngiliz Ticaret Odası Derneği (BCCT) işbirliğiyle gerçekleşen seminerde, marka yöneticileri ve dernek üyeleri 'deneyim tasarımı'nın nasıl olması gerektiğini 'i-am' direktörlerinden Pero Trivunovic ve Jon Blakeney ile 'i-am' Istanbul ofisi kurucu ortaklarından Emre Kuzlu, Ertuğrul Yurdakul ve Erdem Demir'in sunumlarıyla dinledi.

'Deneyim herşeydir'

Pero Trivunovic, sunumunda güçlü markaların tüketimle hisse dayalı bağlar kurduğundan bahsetti ve bunu detaylandırdı. Deneyimin her şey olduğunu aktaran Trivunoviç, ürünler, stratejiler, fiziksel ve çevresel koşullar, satış süreci ve kültürlerin beynimizdeki deneyim haritasında yer alan faktörler olduğunu özetledi.

Sunumun ve etkinliğin ana mesajlarından biri; iyi tasarlanmış bir deneyimin kullanıcılara taraftarlık/sadakat aşıladığı yönündeydi. Başarılı markaların anahtarını aşağıdaki şekille açıklayan Trivunoviç, deneyim modellemesinde işlevsellik, ödüllendirme, eğlencenin göz önünde bulundurulması gerektiğini aktardı.

İyi arayüz gelirleri katlıyor

1997'de Londra'da kurulduktan sonra ilk ofisini İstanbul'da 2007'de açan 'i-am' Türkiye'de dijital ve fiziksel mecralarda (marka mekanı) deneyim tasarımına odaklanmış durumda. Pero Trivunoviç'in sunumundan sonra da şimdiye kadar neler tasarlandığı anlatıldı ve Erdem Demir arayüz tasarımının inceliklerine ve gelirlere nasıl etki edeceğine değindi.

Etkinliğin son bölümünde ise 'i-am' direktörlerinin liderliğlinde interaktif atölye çalışması gerçekleştirildi ve bir içecek markasını sıfırdan oluşturmak çalışan gruplardan 'Fuel' ekibine bir de kupa verildi. :)

'i-am' istanbul önümüzdeki dönemde deneyim tasarımını anlatmak için eğitim ve atölye etkinliklerine devam edecek. Facebook üzerinden takip edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.