İstanbul Büyükşehir Belediyesi '.istanbul' ve '.ist' uzantıları için başvurdu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi '.istanbul' ve '.ist' uzantıları için başvurdu

Alan adları uzantılarının özelleşmesinden sonra kullanıcılar ve şirketler, deyim yerindeyse akıllarına gelen uzantıları satın almaya başladı. Ancak resmi kurumlar da özel uzantılara kayıtsız kalmıyor. Uygulama ve internet ekosisteminde iddialı olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi de (İBB) ilk akla gelenlerden.

Yetkili kurum ICANN'in onayladığı özel alan adı uzantılarına baktığımızda İBB adına iki tane başvuru kaydı görüyoruz. Belediye hızlı davranıp, '.istanbul' ve '.ist' alan adı uzantılarını tescil ettirmek üzere başvurmuş durumda. Kısaca İBB'nin, 'uyanık' özel alandı uzantısı avcılarına pabuç bırakmadığını söyleyebiliriz.

İBB aldığı alan adı uzantılarıyla ibb.ist veya ibb.istanbul gibi alan adları yaratabilecek.

Bu noktada 'yiğidin' hakkını vermek istiyoruz. Çünkü İBB hem uygulama hem de internet platformları konusunda birçok şirketten hızlı davranıp, kaliteli işler ortaya koyuyor. Yapılan projelerin gerekliliği konusunu bir kenara bırakacak olursak, belediyenin çıkardığı dijital işler hiç de fena görünmüyor. Özellikle İBB Cep Trafik uygulaması, günde binlerce kişi tarafından aktif olarak kullanılıyor.

ICANN tarafıdan tescil edilen özel alan adı uzantılarına buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.