Twitter CEO'sundan Facebook'a mobil reklam dersi

Twitter CEO'sundan Facebook'a mobil reklam dersi

Sosyal ağ şirketlerinin web üzerindeki reklam gelirlerinde manzara kötü sayılmaz. Ancak mobil reklam gelirleri konusundaysa aynı durum geçerli değil. Özellikle Facebook'un bu konuda zorlandığı bilinen bir gerçek. Twitter CEO'su Dick Costolo'nun ise mobil reklam gelirleri konusunda özgüveni bir hayli yüksek.

San Francisco'da gerçekleşen The Economist Group'ta konuşan Dick Costolo, mobil cihazlardan gelen reklam gelirlerinin web gelirlerini geçmeye başladığını söylüyor. Twitter'ın mobil cihazlar için daha uygun bir platform olduğunu dile getiren Costolo, sözlerine şu şekilde devam ediyor: "Web platformumuzu mobilden daha önce yayına aldık. Reklam modelindeye mobili daha sonra kullanmaya başladık. Buna rağmen Twitter doğası gereği mobil platformlar için var."

Zuckerberg 2004 yılında Facebook'u tasarlarken web üzerine yoğunlaşmıştı. Ancak 2010'lu yıllara doğru akıllı telefon satışlarının hızla artması Facebook'u belki de hazırlıksız yakaladı. Bu sebepten dolayı Facebook hala mobil reklam gelir modelini tam olarak oturtmuş değil. Ancak Costolo'nun söylediği gibi Twitter'ın mobil platformlar için doğması işin rengini değiştiriyor.

Twitter gelirleri hakkında bir hatırlatma yapmak istiyoruz. Şirketin gelirlerinin 2012 yılında 260 milyon dolar, 2014 yılındaysa 540 milyon dolara ulaşması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.