Madalion.com: Özel alışverişe meraklı gruplara özgün fırsatlar

Madalion.com: Özel alışverişe meraklı gruplara özgün fırsatlar

E-ticaret pazarında sıkça adını andığımız, artık televizyonda boy gösteren büyük oyuncular var. Bir de sessizce işi yürüten istikrarlı girişimler. Madalion.com ikinci gruptakilerden biri.

Özel alışveriş alanına Ekim 2010'da giriş yapan Madalion, kurucuları tarafından yatırımcılara devredilen bir girişim. Madalion'u ortak hisse payıyla devrelan yatırımcılar Yemek Sepeti'ni erken dönem yatırımcılarından Başar Başaran ve Çağan Şentürk.

Madalion, ilk örneklerin aksine özel alışverişin günümüzde evrildiği şekilde bir açılış yapmış. Bugün kurumlara, belli müşteri segmentlerine veya özel hobi gruplarına yönelik dönemsel fırsatlar sunuyor.  2010'dan bu yana edinilen tecrübe ve geliştirilen altyapıyla Madalion (nispeten) küçük gruplara da kısa sürede hedefli ve özgün fırsatlar sunulabiliyor. Facebook'taki profesyonel grubu Fotomaks grubu bunlardan biri.

Başar Başaran ve Çağan Şentürk ile yaptığımız görüşmede dikkat çektikleri iki nokta oldu. Bunlardan biri grupların ilgi alanına özgü kampanya sunabilme, diğeri ise ödeme koşullarından siparişe kadar her tür detayın gruba özel düzenlenebilmesi idi. Örneğin hedef kitlenin yöneticileri kampanya grubundan TC kimlik numarası doğrulaması isteği bile karşılanabiliyor.

Gruplar için esnek bir sistem geliştiren Madalion, yöneticilerin duyurularını paylaşabilmesine ve dilerse kendi kurumsal kimliğini siteye yansıtma fırsatı da veriyor.

Sayılarla Madalion

Ocak - Mayıs 2012 ayları arasında Madalion'nun üye sayısı yüzde 65, satışları ise yüzde 79 artmış. Sistemde yaklaşık 250 farklı grup tanımlı ve kullanıcıların sepet ortalaması 84 TL gibi kendi alanında iyi bir noktada.

Yaklasık yüzde 2 iade oranıyla, 1 ayda ortalama yaklaşık 120 farklı kampanya ve 5000 farklı ürün satışa sunan girişim özel alışveriş sitelerinde pek de alışık olmadığımız şekilde kargo teslim süresini 2.5 güne indirmiş ve kampanyaların büyük çoğunluğunu tek bir kargoda birleştirme imkanı tanımış.

Kendi gönderim merkezi de olan Madalion 2012 sonunda toplam 30 (tam zamanlı ve dışardan) çalışan ile bu çizgide devam etmek istiyor. Özellikle bankacılık sektöründen müşterileri olan Madalion halen Garanti Bankası, YapıKredi Bankası ve Koç Grubu gibi önemli büyük ağlara fırsatlar sunuyor.

Zaman zaman gösteri bileti gibi hizmet alanına dönük fırsatlar sunan Madalion ekibinden, önümüzdeki dönemde yine indirim koduna bağlı fiziksel mağaza indirimleri de sunabileceklerini öğrendik.

Yukarıdaki görselde dikkatinizi çektimi bilmiyorum ama Madalion Webrazzi okuyucularına özel grup sayfası açtı ve bahsettiğimiz sitemin esnekliğini doğruladı. webrazzi.madalion.com adresinden "wbrzzi" kodu ile giriş yapıp herkese açık olmayan ilk 2 kampanyadan faydalanabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.