Foursquare baştan aşağı yenilendi, daha akıllandı

Foursquare baştan aşağı yenilendi, daha akıllandı

'Herşey yenileniyor' sloganıyla kullanıcılarına geçen haftadan beri duyuru yapan Foursquare, güncellemeyle beraber kapsamlı bir değişim geçirdi. Yenilenmeyle birlikte uygulamaya Türkçe dil desteği de geldi.

5.0 versiyonuna yükselen Foursquare, yeni özellikleriyle beraber daha 'akıllanmış' durumda. Özellikle 'Explore' yani Keşfet özelliği kullanıcıların istedikleri mekanları kolaylıkla bulduracak cinsten. Kullanıcıların 'check-in' yaptıkları gün, konum ve arkadaş tavsiyelerine göre keşfet seçeneğindeki içerikler de değişiyor. Örneğin bir kullanıcı cumartesi gecesi check-in yapıyorsa eğlence mekanları tavsiyeleri keşfet seçeneğinde öne alınıyor. Ya da Foursquare kullanıcısı restoranda bir check-in gerçekleştiriyorsa yemek ertesinde gidebileceği dondurmacılara keşfet bölümünde öncelik verilebiliyor.

Bu seçenekteki 'Top Picks' yani popüler mekanlar özelliğinden de bahsetmek istiyoruz. Bu özelliğin Twitter'ın 'Top Trending' özelliğiyle benzer olduğu söylenebilir. 'Top Picks''i özelliğin kullanıcılara 'Ne arıyorsun' sorusunu yöneltiyor. Yeni özelliğin alt seçeneklerinde 'Kampanyalar', 'Görülmesi gerekenler', 'Yemek', 'Kahve', 'Gece hayatı', 'Alışveriş', 'Güzel sanatlar' ve 'Moda' gibi seçenekler bulunuyor. Foursquare kullanıcıları aradıkları mekana göre yeni yerler keşfedebilecek. Özellikle 'Kampanyalar' seçeneğinin Foursqaure'in iş modelini bir adım öteye taşıyabileceğini düşünüyoruz.

Kullanıcılar Foursquare arkadaşlarının yaptığı check-in mekanlarını görebiliyor. Bilindiği üzere eski versiyonda Foursquare arkadaşlarının sadece son gittiği mekan görüntülenebiliyordu. Şimdi ise 'gizlilik' ayarlarına bağlı olarak Foursquare kullanıcılarının yaptığı check-in'lerin 'geçmişi' de görüntülenebiliyor. Bu konuda güncellemeyi gerçekleştiren Foursquare kullanıcılarını da uyarmış olalım.

Yeni özelliklerin arasında Facebook 'Zaman Tüneli' entegrasyonu bulunuyor. Foursquare üzerinden konum paylaşımı yapan kullanıcılar, gittikleri mekanları Facebook 'Zaman Tüneli'ne ekleyebilecek. Böylece kullanıcılar Facebook profil sayfalarında zenginleştirebilecek.

Foursquare'e Türkçe dil desteği geldi

Foursquare'e gelen özelliklerden en önemlisiyse uygulamanın artık Türkçe olarak kullanılması. Uygulamanın çevirisi Türkiye Foursquare Topluluğu tarafında yapıldığı bilgisini vermek istiyoruz. Tip-Tavsiye, Explore-Keşfet, Place-Mekan gibi kelime değişikliği yapılmış durumda. Tartışmalara neden olan 'check-in' kelimesi 'check-in yapmak' olarak değiştirildiğini görüyoruz. Foursquare'in Türkiye'de çok popüler olması şirketi, Türkçe dil desteği konusunda ikna ettiğini söylemek mümkün.

Yeni Foursquare'in tasarımı sadeleşmiş durumda. Bir önceki uygulamada olan kafa karıştıracak tasarım ayrıntılar yeni tasarımda yer almıyor. Öte yandan sadeleşen tasarım uygulamanın çalışma hızını olumlu yönde etkilemiş. Uygulamanın seçeneklerinin önceki tasarıma oranla çok daha hızlı açıldığını görüyoruz.

Foursquare'in Türkiye'deki kullanıcı istatistiklerini de paylaşmak istiyoruz. Türkiye’deki Foursquare kullanıcıları bugüne kadar toplam 50 milyon check-in yapmış durumda. Türkiye'de toplam mekan sayısıysa 700 bin civarında.

Foursquare güncellemeyle beraber hem kullanıcıları hem de kendi şirketi adına daha yararı özellikleri barındıyor. Kullanıcılar yeni özelliklerle beraber  isteklerine daha kolay ulaşabiliyor.  Foursquare ise yeni versiyonla beraber iş modellerini daha kolay geliştirebilecek durumda. Bunu Turkcell ile olan işbirliğinden de görmek mümkün. Kısaca Foursquare kullanıcılarla arasındaki ilişkiyi 'win-win' yani kazan-kazan üzerine kuran bir uygulamayı yayınlamış oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.