Modern savaşların artık internet üzerinden yapıldığı, hükümetlerin yatırımlarını ve savunma harcamalarını internet tarafına kaydırmaya başladığı zamanlar geldi. Pek göz önünde olmasa bile, zaman zaman ortaya çıkan çok gizli belgelerden hükümetlerin birbirine internet saldırıları gerçekleştirdiği biliniyor.
Ortaya yeni çıkan Flame virüsü de son günlerde oryaya çıkan en güçlü silahlardan. Orta Doğu'da yayılan virüsün arkasında İsrail'in olmadığına dair resmi ve yetkili mercilerden bir açıklama geldi.
İsrail Başbakan Yardımcısı Moshe Yaalon'un bir radyo programında yaptığı açıklamalar, İran'ın oluşturduğu nükleer tehdit ve buna zarar vermek için sadece İsrail'in değil Batı'daki diğer ülkelerin de her türlü tedbiri alacağını vurgulayan ve Flame virüsünü İsrail'in yaptığını ima etmiş gibi görünen sözleriydi.
Ardından BBC'ye konuşan İsrail hükümet sözcüsü konu ile ilgili bir açıklama getirerek, Yaalon'un sözlerinin resmi bir sorumluluk kabul etme getirmediğini söylerek, Flame virüsünün İsrail tarafından üretildiği ve yayıldığı iddialarını yalanlamış oldu.
Bu arada, Flame adlı virüs, Rus güvenlik firması Kaspersky tarafından geçen hafta keşfedildi ve şimdiye kadar yaratılmış en karışık ve tehlikeli virüs olarak nitelendirildi. Bu siber silahın en önemli özelliği ise, ağlara herhangi bir zarar vermekten ziyade, bilgisayara sızarak çok önemli ve hassas bilgileri çalması.
Yeni siber silah Flame sayesinde, kullanıcının bilgisi olmaksızın bilgisayar üzerinden veri toplamak için kamera, mikrofon gibi araçlar ve tüm kablosuz özellikler kullanılabiliyor. Bunun yarattığı güvenlik açığı da oldukça yüksek ve tehlikeli. Benzer iddiaları ABD de kısa bir süre önce reddetmişti.
Konvansiyonel medyada sürekli olarak füzeler ve füze kalkanları ile birlikte, "İran nükleer tesislerini vurmak" ve "İran'ın vereceği karşılık" yazılıp çizilirken, yakın gelecek bir savaştan ziyade, bir siber savaşla karşılaşma ihtimalimiz mümkün gözüküyor.