Armut.com: Hizmet sektörüne özel teklifli pazar yeri

Armut.com: Hizmet sektörüne özel teklifli pazar yeri

Armut.com hizmet sektörüne özel bir online pazar yeri olarak Kasım 2011'de açılmıştı. Genel e-ticaret ve online pazar yeri modellerinden farklı bir yol izleyen Armut.com'da işlerin nasıl gittiğini öğrendik.

Biraz daha açıklamak gerekirse, Armut.com'un kişisel veya kurumsal ihtiyaçlarınıza yönelik hizmetler için teklif toplayan bir aracı olduğunu söyleyebiliriz. Örneğin bir boyacı, fotoğrafçı veya tamirci arıyorsanız detaylı olarak isteğinizi ve bilgilerinizi (iletişim, konum..) paylaşıyorsunuz ve Armut.com'daki hizmetverenler size teklifte bulunuyor.

Bu girişim de diğer bir çokları gibi kişisel ihtiyaçlar neticesinde ortaya çıkmış. Başak Taşpınar Değim'in kurucusu olduğu Armut.com, kendine güvenli ve memnuniyet esaslı bir hizmet ağı olmayı görev edinmiş.

Armut.com'da ne kadar iş yapılıyor?

Ücretsiz hizmet alabileceğiniz Armut.com aradan geçen 8 ayda aylık sürede 80 bin aylık ziyaretçiye ulaşmış ve 300 meslek dalında, 2.000’i aşan hizmet vereni bünyesine almayı başarmış. Şimdiye kadar yapılan toplam teklif tutarı 8.5 milyon TL'ye ulaşırken, iş kazanımı ve talep sayısı da bir önceki aya göre yüzde 30 artmış.

Öncelikli olarak en büyük 6 ile odaklanan Armut.com, tüm Türkiye'ye açık bir hizmet sunduğu için dün de ilk kez Diyarbakır'dan bir iş talebi almış.

Armut.com'un küçük ekibinden aldığımız bilgiye göre tüketici hizmet sektörüne dair istatistik bulmak, kayıt dışı ekonomi nedeniyle epey zor. Ancak eldeki kısıtlı verilere ve kişisel deneyimlere dayanılarak verilen karar neticesinde sektör yeterince iş yapabilecek kadar büyük ve memnuniyet bekleyen ciddi bir kitle var.

Armut.com'un önümüzdeki beş yıldan umudu var ve internet sayesinde hizmet sektöründeki işlerin de kayıt altına alınacağını ve belli bir memnuniyet sağlanacağı düşünülüyor. Ülkemizde gelişen internet pazarının rüzgarını da arkasına almak isteyen ekip uzun vadede hizmet aramalarında akla gelen ilk marka olmak istiyor.

Armut.com hedeflerine ulaştığı takdirde hali hazırda bazı örnekleri de olan bu pazarın hacmi ve oyuncu sayısı hızla artabilir veya bu alanda da yatırımların önü açılabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.