Orta Doğu'da e-ticaret yüzde 300 büyüdü

Orta Doğu'da e-ticaret yüzde 300 büyüdü

Orta Doğu'da internet ve e-ticaret sektörü büyümesini sürdürüyor. Sizlerle bu bölgedeki haberleri ve gelişmeleri sürekli paylaşıyoruz. Webrazzi Eticaret’12 etkinliğinde de Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesinin e-ticaret alanındaki gücünü,  ArabNet kurucusu Omar Christidis‘ten dinlemiştik.

Açıklanan rakamlar hem yatırımcılar, hem de girişimciler için oldukça heyecan verici. Bunun sebebi ise bölgedeki potansiyelin çok büyük olması. CoE etkinliğinde telafuz edilen rakamlar da bunun en büyük kanıtı.

Wamda tarafından organize edilen ve Ürdün'de yapılan CoE (Celebration of Entrepreneurship) E-Commerce etkinliğinde konuşan Aramex COO'su Iyad Kamal Orta Doğu'da e-ticaret sektörü geçtiğimiz yıla nazaran yüzde 300'lük bir büyüme gösterdi.

Orta doğu e-ticaret sektörü hızla gelişmesine rağmen ödemelerin daha çok 'kapıda ödeme' seçeneği ile yapılıyor. Açıklanan verilere göre bölgedeki tüketicilerin yüzde 70'i 'kapıda ödeme' seçeneği ile internet üzerinden alışverişlerini yapıyor. İnternet üzerinden alışveriş yapanların oranı ise yüzde 30'luk payla oldukça geride.

Bölgedeki alışverişlerde en çok giyim ürünleri ve gadget satışı gerçekleştiriliyor. Orta doğu'da en aktif ülkeler arasında Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Mısır var. Hızla büyüyen bu pazara ilişkin haber ve gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.