Sosyal pazarlamanın karmaşık dünyası

Sosyal ağlar üzerinden pazarlama çok değil bundan 5 yıl öncesine kadar hayatımızda olmayan bir kavramdı. Ancak sosyal ağ platformları o kadar hızlı türüyor ki neredeyse hemen hemen her geçen gün sosyal ağ pazarına yeni bir şirket 'merhaba' diyor. Aslına bakılırsa sıfırdan doğan bir sektörün bu kadar kısa zamanda büyümesi için 'dünya tarihinde bir ilk' diyebiliriz.

Yeni yeni gelişen bu sektörde yer alan her şirket gelirini sadece reklam ve pazarlama pastasından sağlıyor. Reklam ve pazarlama şirketlerinin sosyal ağ pazarına entegre olması ortaya karma karışık bir görüntü çıkmasını sağlıyor. Buddy Media'nın hazırladığı infografik tam da bahsettiğimiz karışıklığı anlatmaya yetiyor.

Tabloda yeşil çerçeveye alınan şirketler, sosyal pazarlama sektörünü belirtiyor. Maviye çerçeveye alınan şirketlerse sosyal ağ ekosistemine destek olan şirketler. Lafı çok uzatmadan grafiğe bir göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

Sosyal ağ sektöründe yer alan şirketler

Sosyal ağ pazarına benzeyen bir sektör daha var: Mobil. Mobil sektör de son yıllarda en az sosyal ağlar kadar büyüyen bir alan. Mobil dünyanın karmaşık yapısına aşağıdaki grafikle göz atabilirsiniz.

Mobil sektör yer alan şirketler

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.