SermayesizTicaret.com: Düşük maliyetle sanal mağaza sahibi olma imkanı [İndirim Kodu]

SermayesizTicaret.com: Düşük maliyetle sanal mağaza sahibi olma imkanı [İndirim Kodu]

İnternet üzerinde yapılabilecek farklı işleri değerlendirdiğinizde, özellikle de Türkiye koşullarında kuşkusuz en karlı seçeneklerden biri e-ticaret. Buna rağmen, pek çok diğer iş modeline göre e-ticaretin en büyük sorunu belli bir oranda da olsa sermaye gerektirmesi. Konun uzmanları bugün 150 bin TL civarında bir sermaye olmadan başlanan e-ticaret işlerinde sürdürülebilirlik riskinin oldukça yüksek olduğu görüşünde birleşiyorlar.

SermayesizTicaret.com işte bu sorunu çözmek parolasıyla yola çıkmış bir internet girişimi. E-ticarete başlamak isteyen kullanıcıların geçmeleri gereken pek çok aşamayı kolaylaştıran sistem, oldukça düşük bir maliyet ile size kendi alan adınız ile kendi e-ticaret sitenizi işletme imkanı sağlıyor.

Bülent Bayraktar tarafından 2007 yılında Bursa’da projelendirilen ve yaklaşık 3 yılda tamamlanan proje, Kasım 2010’da Erdal Altınay’ın yatırımı ve yüzde 50 iştiraki ile şekillendi ve Ocak 2011’de İstanbul’a taşınarak hayata geçti.

Bir e-ticaret işletmesinde doğal olarak var olan tedarik, depolama, kargolama, satış öncesi ve sonrası müşteri ilişkileri, ödeme alt yapısı, güvenlik, iadeler, muhasebe gereksinimleri gibi pek çok önemli detayın yanı sıra, geniş bir bilgi birikimine ihtiyaç var. Sermayesiz Ticaret bu aşamaların çok büyük kısmına üstlenerek, kullanıcılara sadece kendi sanal mağazalarının duyurması ve işletmesi ile uğraşma imkanı tanıyor.

Temel olarak sistem kendi e-ticaret siteniz üzerinden yaptığınız satışlardan kar elde etmenizi sağlıyor. Sistemde bulunan 80 bin civarı farklı üründen her birinin farklı kar marjları var ve sitenizde kendi tercih ettiğiniz kategorilere ait tüm ürünleri satabiliyorsunuz. Bu sayede ister tüm ürünlerin yer aldığı yatay bir e-ticaret sitesi sahibi olabilirsiniz, ya da örneğin sadece Ayakkabı & Çanta veya Sağlık Ürünleri içeren dikey bir e-ticaret sitesi de oluşturabilirsiniz.

Aşina olanlar için dropshipping sistemine oldukça yakın olan bu sistemin önemli avantajlarından biri de ödeme sistemlerinin hazır olması. Yani e-ticaret siteniz daha ilk günde sanal pos üzerinden ödeme kabul etmeye başlayabiliyor. Bunun için bir şirket sahibi olmanız da şart değil. Çünkü siteniz üzerinden gerçekleşen satışların faturaları Sermayesiz Ticaret tarafından kesiliyor ve karınız vergiler ödendikten sonra size iletiliyor. Fakat eğer bir şirketiniz varsa tabi ki aldığınız bu ödeme karşılığında fatura kesmeniz gerekiyor.

Bu noktada tahmin ediyorum ki pek çok kişi işin maddi yönünü merak ediyordur. Sermayesiz Ticaret’te kendi e-ticaret mağazanızı açmak için başlangıçta KDV dahil 490 TL ödeme alınıyor. Bundan sonraki yıllarda ise yıllık 300 TL + KDV hizmet bedeli ödeniyor. Paylaşımlı SSL yerine kendilerine özel SSL sertifikasına sahip olmayı tercih eden mağaza sahipleri 100 TL + KDV daha ödeyerek bunu sağlayabiliyorlar.

İşin kazanç kısmında ise 2 kademeli bir yapı bulunuyor. E-ticaret siteniz üzerinden elde ettiğiniz net karınız 5000 TL’ye ulaşana kadar brüt kar üzerinden yüzde 40’lık bir kesinti uygulanıyor. 5000 TL’nin üzerine çıkıldığında ise kesinti yüzde 20’ye düşüyor. Yani bu noktada kaba bir hesapla 100 TL’ye mal olan ve 150 TL’ye satılan üründen elde ettiğiniz 50 TL brüt karın, yüzde 20’si düşülerek size 40 TL ödeme yapılıyor. Bu hesabı sitenin Sıkça Sorulan Sorular bölümünde daha detaylı olarak görebilirsiniz.

Bir süredir aktif olan sistemin şu anda faal olarak kullandığı pek çok site de bulunuyor. Kendi lojistik merkezine sahip olan sistemi kullanan siteler arasında Just & Fast, Gozluk.com, MiraninDukkani.com, EveGelir.com, Vamelya.com ve HepOutlet.com gibi örnekleri inceleyebilirsiniz.

Sermayesiz Ticaret ve geleceğe dair hedefler konusunda Erdal Altınay şunları söylüyor: “Sermayesiz Ticaret’in yakın geleceğe dair hedefi Türkiye’nin e-ticaret alanında en büyük Network’ü olmak. Bir sonraki aşamada da Türkiye’den Just and Fast ismi ile Dünyaya yayılmış e-ticaret projesi olmaktır. Ve bu hedefler Sermayesiz Ticaret Projesi için uzak değildir.”

Normal şartlarda 490 TL olan katılım bedelinde Webrazzi okurlarına özel 100 TL indirim de var. 10 Haziran saat 23:59’a kadar sınırsız sayıda okurumuzun yararlanabileceği bu indirimden faydalanmak için sitenin sağ üst kısmındaki “Sermayesiz Ticaret’e Katıl” butonuna tıkladıktan sonra ulaşılan ödeme sayfasında üye olurken webrazzi729710797  kodunu girmeniz yeterli.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.