Tremor Video ve Frank N. Magid Associates tarafından yapılan bir araştırma Amerikalıların video izleme alışkanlığına dair çarpıcı veriler sunuyor. Örneğin akıllı telefonlardan izlenen videoların yarısının evdeyken izlendiği.

Söz konusu araştırma Cihaz bağımsız bir şekilde online video tüketiminin geçtiğimiz yıl yüzde 38 oranında, akıllı telefonlarda video izlemenin ise yüzde 34 oranında arttığını gösteriyor.

Akıllı telefon sahiplerinin evden video izleme oranı yüzde 52, işten video izleme oranı ise yüzde 14. Yani dışarda izlenen video izleme oranı yüzde 34'te kalıyor. Kullanıcı başına telefondan izlenen video süresi haftada 5 saat ve  uygulamalarla mobil web kafa kafaya gidiyor. Tablette ise bu süre 8 saate çıkıyor.

İlerde odaklanma sorunu yaşayabilecekleri tahmin edilen dijital yerlerin akıllı telefon araştırmasının ana kitlesi olma ihtimali yüksek. Diğer yandan tablet sahibi yetişkinlere de ait sonuçlarında rastlamak mümkün. Araştırmanın sonuçlarına göre tablet sahiplerinin yüzde 85'i televizyon seyrederken tabletiyle ilgileniyor. Tabletten video izleyenlerde akşam üzeri 7-11 arasında aktif görünüyor.

Akıllı telefonlarda uzun metraj video seyretmek ise haftalık yüzde 40'a yaklaşan bir pay almış. Akıllı telefonunu televizyon niyetine kullanmaya başlayan Amerikalılar için en popüler izleme saati de akşam 5-11 arası olmuş. Akıllı telefonların gençler arasında yaygın olduğu düşünülürse gençlerin TV'nin başına geçmekten iyice uzaklaştığı düşünülebilir.

İzleyicilerin ücretli TV yayınlarından uzaklaşmak istedikleri de araştırmanın diğer bir önemli sonucu. Online ve ücretsiz içerikler ilk tercih olarak öne çıkıyor.

Araştırma sonuçlarına göre videonun her şartta ve cihazda izlendiğini kabul etmek gerekiyor. Video üreticilerinin yeni teknolojileri geleneksele rakip olarak görmesi de yanlış. Yeni cihazlar yeni fırsatlar olarak görülüyor.

Araştırmayla ilgili güzel bir videoya ve grafiklere şu sayfadan erişebilir, online video izlemede kendi tercihlerinizi paylaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.