Amazon Instant Video Xbox 360'a geldi

Amazon yaptığı bir duyuru ile Instant Video özelliğinden Xbox 360 kullanıcılarının da yararlanabileceğini ilan etti.

Artık Amazon Instant Video uygulamasını yükleyen Xbox 360 sahipleri Prime Instant Video kütüphanesine erişebilecek ve buradan istedikleri içeriği izleyebilecekler.

Amazon'un elini Xbox 360 ile güçlendirmesi oldukça çarpıcı bir gelişme. Xbox 360 kullanıcıları da artık Amazon Instant Video'daki 120 binden fazla film ve diziyi izleyebilecek.

Xbox 360 sahipleri aynı web tarafında olduğu gibi kendi izleme listelerini de oluşturabilecekler. Bunun yanında Amazon Instant Video'nun bir diğer ilgi çekici özelliği de Kinect desteğini içermesi. Kinect sayesinde el hareketleri ya da ses komutları ile videolar arasında gezinebiliyor ve izlemek için komut verebiliyorsunuz.

Pek çok akıllı televizyon artık internet bağlantısına sahipken, bazı TV'lerde de konsollar aracılığı ile internet bağlantısı yapmaya müsait hale geliyor. Amazon Instant Video sayesinde bu özelliği kazanan televizyonların da Amazon için ciddi bir ekonomi oluşturulabileceğini söylemek mümkün.

Xbox Gold üyelik sahipleri aynı zamanda Amazon Prime üyeleri olmaları halinde ek bir maliyet olmaksızın 17 bin videoya da sınırsız erişim hakkı kazanabilecekler. Geçtiğimiz ay PlayStation 3 için de uygulamasını çıkaran Amazon Instant Video'nun Xbox platformunda daha başarılı olacağı tahmin ediliyor. Bunun sebebi ise Amerika'da video streaming için kullanılan en popüler konsolun Xbox 360 olması sebep olarak gösteriliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.