Apple WWDC 2012 programı belli oldu

Apple, meşhur etkinliği olan Worldwide Developer Conference'ını (WWDC) daha önce duyurmuştu. Dünya çapındaki geliştiricilerin bir araya geldiği ve 11-15 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek konferansın gündemi de belli oldu.

Toplantı gündemine baktığımızda iOS için bir takım yeniliklerin geleceğini görüyoruz. iOS'un yanı sıra uygulama servisleri, oyun ve Safari web tarayıcısı gibi konu başlıkları konferansın gündemini oluşturuyor.

Konferansın açılışını kimin yapacağıysa hala merak konusu. Ancak şirketin çiçeği burnunda CEO'su Tim Cook'un konferansın açılış konuşmasını yapacağını söyleyebiliriz.

WWDC etkinlikleri Apple'ın yaptığı sürprizlerle biliniyor. Şirket 2003'ten bu yana yeni cihazlarını ve yazılımlarını bu konferansta tanıtıyor. Örneğin 2008 yılında iPhone 3G, 2010 yılında iPhone 4 ve 2006 yılında Mac Pro'nun bu etkinlikte tanıtıldığını unutmamak gerekiyor.

WWDC 2012'de Apple'ın yine bir sürpriz yapması muhtemel. Özellikle etkinlik takviminde bulunan 'iOS X' tanımı, akıllı cihazlara yeni işletim sistemi gelebileceğinin ipucunu veriyor. Yeni işletim sistemi hakkında bazı söylentiler şimdiden konuşulmaya başladı bile. 3 boyutlu harita yeni işletim sisteminin dikkat çeken özelliklerinden.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.