Kendi infografiğinizi nasıl yapabilirsiniz?

Kendi infografiğinizi nasıl yapabilirsiniz?

Sayısal verilerin görsel sunumu gibi özelliğine sahip infografikler, internetin son yıllarda en çok ilgi gösterdiği öğelerden biri haline geldi. İnternet sayesinde bir sistemin herkesin kullanımına indirgenebilmesi infografik tarafında da kendini gösteriyor.

Biz de basitçe kendi infografiğinizi hazırlayabileceğiniz bir kaç kaynak sunuyoruz.

  • Infogr.am: Kolay bir şekilde infografik hazırlamanızı sağlayan bir girişim. Elinizdeki veriyi belli bazı taslaklar üzerinden infgorafik haline getirebiliyorsunuz. Henüz çarpıcı özellikleri yok ama tamamen bu konuya odaklanmış durumda ve takip edilmeyi hakediyor.
  • Visual.ly: En bilinen görselleştirilmiş bilgi kaynak sitelerinden olan Visua.ly, bir süre önce kullanıcılarına Twitter ve Facebook hesaplarını görselleştirebileceği bir araç tanıttı. Ücretli olarak infografik tasarımı yaptırabileceğiniz Visualy de bu konuda bazı yenilikler yapmayı planlıyor.
  • Kinzaa.com: Özgeçmişnizi farklı bir görsel sunum haline getirmenizi sağlıyor. Bu şekilde özgeçmişlerin İK uzmanları tarafından daha dikkatli şekilde inceleneceği savunuluyor.
  • Piktochart.com: Özel bir tasarım programı kullanmadan farklı infografikler yapmanızı sağlıyor. Ücretsiz hesapta 3 farklı tema sunan Piktochart, ücretli hesaplarda 40 ve üzeri tema kullanımına izin veriyor. Neden bir infografik hazırlamanız gerektiğini de kendi sunumuyla cevaplıyor.
  • Re.vu: Kinzaa benzeri daha profesyonel bir hizmet sunuyor. About.me, kimdir.com tarzı kişi sayfalarıyla kalıcı bir adres olmak istiyor.
  • Vizualresume.com: Bir başka özgeçmiş görselleştirme servisi.

Bu araçların dışında çeşitli ücretsiz masaüstü uygullamaları da var ama onlara girmeden hazırlayacağınız infografiği zenginleştirmek için Many Eyes, HohliAmchartsStatsilkChartsbinwordle.net ve Google Charts gibi kaynakları kullanabileceğinizi ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.