Qualcomm girişimcilere 1 milyon dolar dağıtacak

Qualcomm girişimcilere 1 milyon dolar dağıtacak

İyi girişimleri ortaya çıkarmak için özellikle son dönemde bir çok yarışma düzenleniyor. Mobil cihazlar için ürettiği işlemcilerle tanınan Qualcomm da yeni girişimlere bilinirliği arttırmak için düzenlediği bir yarışmayla destek veriyor.

Qualcomm Ventures QPrize 2012 adındaki yarışmaya Batı Avrupa, Çin, Kore, İsrail, Hindistan, Kuzey Amerika ile birlikte bu yıl ilk defa Brezilya ve Doğu Avrupa ülkelerindeki girişimciler katılabilecek. Kendi bölgesinde birinci olan girişimcilere 100 bin dolar ödül verilirken, finali kazanan girişimeyse 150 bin dolar ek ödül verilecek. Toplamdaysa 1 milyon doların ödül dağıtılacağını söyleyebiliriz.

Yarışma katılmak isteyen girişimciler 17 Ağustos 2012'ye kadar iş planlarını sunmaları gerektiğini de hatırlatalım. Yarışma kriterlerinden bahsetmek gerekirse, 2 milyon dolar değeri geçmemiş olan girişimlerin kabul edildiğini söyleyebiliriz. Öte yandan girişimin iş modeli ve günlük hayata katkısı gibi kriterlere bakılacak. Yarışmada derece kazanan girişimleri Webrazzi'de paylaşağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.