İyibilir.com: Online eğitimde yeni bir dönem [indirim kodu]

İyibilir.com: Online eğitimde yeni bir dönem [indirim kodu]

Online eğitimlerin özellikle Amerika pazarında gördüğü ilginin Türkiye'ye de yansıması beklentilerimiz arasındaydı ve nihayet online eğitim konusunda son hazırlıklarını yaptığını bildiğimiz iyibilir.com açılışını yaptı.

Türkiye’nin kişisel gelişim alanında en büyük sitesi olmayı hedefleyen İyibilir'in daha önce Etohum 40'a seçildiğinde tanıtmıştık. İyibilir'in kurucu ortaklarından olan ve şirketin CEO'su Faruk Erdoğan ile de kısa bir röportaj yapmıştık. Aradan geçen yaklaşık 4 aylık sürede, İyibilir'in tüm hazırlıklarını tamamladığını ve 19 Mayıs'ta test (beta) aşamasında kapılarını kullanıcılara açtığını öğrendik.

İyibilir'in CTO'su Mehmet Demir, ar-ge kısmını ise Ahmet Yıldırım yürütüyor. Bir konuyu 'iyi bilen' kişileri buluşturan İyibilir, sadece eğitimciler için sağlıklı bir platform olmakla kalmayıp, eğitim alanların geliştirmeye zayıf olduğu belirleyip bu alanlarla ilgili özel kişisel gelişim araçlarını sunuyor.

Kullanıcılarını tanıdıkça kişilerin okuması gereken kitapları, takip etmesi gereken sektörel blogları, köşe yazarı ve liderleri,  katılması gereken semineri, konferansları ve izlemesi gereken filmleri de çıkarıyor. Bu analizi kullanıcıların sosyal ağ hesapları üzerinden yapan İyibilir, eğitim ihtiyaçlarını belirlemeye çalışan bir algoritma üzerinde de çalışıyormuş.

Diğer yandan İyibilir, sitede yer vereceği eğitmenlere ulaşmak için de şimdilik referansla ilerliyor gelir paylaşımı yoluyla değil, eğitim başına eğitmenlerden teklif alarak bir anlaşma yapılıyor. İyibilir.com’un ikinci fazında kullanıcılar aynı zamanda eğitmen olabilecek ve kendi eğitimlerini kendileri oluşturabilecek.

Özyeğin Üniversitesi’nin destek verdiği Girişim Fabrikası’nın İş Hızlandırma Programı'na 70 proje arasından kabul edilen 4 projeden biri olan girişim, çalışmalarını Girişim Fabrika’sında yürütmeye hak kazanmıştı.

Şu an sitede 4 eğitim ve 2 canlı yayın katılımcılarını bekliyor. Canlı eğitimde ilgili materyaller (eğitim sunumu, ilgili word dökümanları) paylaşılabiliyor ve eğitmen isterse eğitimin sonunda kullanıcılara test yaparak geçme kalma durumunu belirleyebiliyor. Canlı eğitimlerde katılımcılara PDF olarak katılım belgesi de verilebiliyor.

Kısacası yukarıda da bahsettiğimiz gibi İyibilir.com tecrübeli girişimcileriyle Türkiye'de online eğitim konusundaki potansiyeli çıkarabilecek bir adım atıyor. İlk 100 Webrazzi okuyucusunu da bu yönde deneyim sahibi olması için 50 TL değerinde iyiPara hediye ediyor. Siteye üye olduktan sonra "Hesabım > iyiPara" işlem menüsünden "webrazzi2012" promosyon kodunuzu tanımlayabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.