Facebook zaman tünelini yenileme hazırlığında

Facebook zaman tünelini yenileme hazırlığında

Son zamanlarda halka arzı ve kurucusu Mark Zuckerberg'ün evliliği ile gündemden düşmeyen Facebook, bünyesindeki görünüm değişikliklerine hızla devam ediyor.

Facebook'un yenilenmiş zaman tünelinde bazı ufak değişiklikler görmek mümkün. Haberimizin devamında, Facebook şu anda test ettiği söylenen yeni zaman tüneline ve 2005'ten bu yana Facebook'un değişimine göz atabilirsiniz.

İşte test edildiği söylenen, kullanıcı detaylarının (isim, iş, okul ve yaşanılan şehir)  kapak fotoğrafı üzerinde şeffaf şekilde yer aldığı yeni zaman tüneli görünümü:

Bu görünümün zaman tünelini biraz daha ön plana çıkardığı kesin. Özet bölümünde ise yine zaman tüneline eklenen life events, yani zaman tünelinizdeki kilometre taşlarını görebiliyorsunuz. Yine sekmeler halinde bulunan arkadaşlar, fotoğraflar, haritalar var. Burada bir başka dikkat çeken nokta "Favorites" bağlantısı, bunun şimdiki "Likes" sekmesinin yerini alacağını tahmin ediyoruz. Kesin olmamakla birlikte, bundan sonra beğendiğimiz sayfaları beğenilerimiz yerine, favoriler olarak anabiliriz.

Bir başka merak uyandıran konu ise bu yeni zaman tüneli tasarımının markaları ve markaların sahip olduğu sekmeleri nasıl etkileyeceği. Bildiğiniz üzere Facebook bu tarz değişiklikleri öncelikle kullanıcı sayfalarında yapıyor, sonrasında ise marka sayfalarını uyguluyor.

Yeni zaman tüneli ile yorumlarınızı paylaşmadan önce, Facebook'un dünden bugüne değişimine bir göz atalım;

2005

2006

2008

2009

2010

2011

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.