YouTube'a dakikada 72 saatlik video yükleniyor

YouTube'a dakikada 72 saatlik video yükleniyor

Bundan tam 7 yıl önce Chad Hurley, Steve Chen ve Jawed Karim adlı üç eski PayPal çalışanı tarafından kurulduğunda mutlaka geleceğe dair büyük hayaller barındırıyordu ama sanıyorum ki üç kurucusu bile o zamanlar bugün gelinen noktayı hayal edememiştir. Henüz 1. yaşının üzerinden birkaç ay geçtikten sonra Google tarafından 1,65 milyar dolar gibi rekor bir rakama satın alınan YouTube aradan geçen süre boyunca daha da büyüdü.

Bundan tam 1 yıl önce yani YouTube’un altıncı yaş gününde dakikada 48 saatlik video yüklendiği duyurulmuştu. Sadece 12 ay sonra sitenin yedinci yılına gelindiği bu süre 72 saate çıkmış durumda. Yani sadece bir yıl içerisinde YouTube’a her bir dakikada eklenen içerik tam yüzde 50 artmış durumda.

2007 yıllarının başlarında siteye dakikada 6 saatlik video yükleniyor olması bile çok büyük bir başarıyken bugün gelinen nokta hem eklenen içerik, hem de bu içeriklerin izlenme oranları açısından YouTube’un bu alanda ne kadar önemli bir site olduğunu net bir şekilde ortaya koyuyor.

YouTube ekibi geçen 7 yılın özetini yaklaşık 2 dakikalık kısa bir videoya sığdırmayı başarmış. İşte YouTube’un 7. yaşı için hazırladığı özel videosu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.